LIIKUNTALEIKKIKOULUT 

Kymenlaaksossa järjestetään Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutusta 14.5.-15.5.2022 Haminassa. 

Huom! Koulutukset toteutetaan tarvittaessa osittain etäkoulutuksena ja osittain ulkona.

TIETOA LIIKUNTALEIKKIKOULUSTA

Laatua ja monipuolisuutta pienten lasten liikuntaan

Liikuntaleikkikoulu, tutummin Liikkari, on valmis konsepti, jonka avulla urheiluseurat ja yhdistykset voivat tarjota laadukasta harrastustoimintaa 2-6 -vuotiaille lapsille. Liikuntaleikkikoulua voidaan toteuttaa myös varhaiskasvatuksessa. Liikuntaleikkikouluissa alle kouluikäiset lapset pääsevät tutustumaan turvallisesti liikunnan harrastamiseen. Uudistetussa Liikkarissa ikäluokat ovat muuttuneet. Uusissa materiaaleissa tuntimallit ovat jaettu 2-3 -vuotiaiden Perheliikkariin, 4-5 -vuotiaiden Liikkariin ja 6 -vuotiaiden Liikkariin.

Liikuntaleikkikoulussa liikutaan monipuolisesti ja laadukkaasti lasten liikunnan asiantuntijoiden luomien materiaalien avulla. Liikuntaleikkikoulun sisältö on rakennettu lasten liikunnallisen kehityksen vaiheet huomioiden. Toiminnassa tärkeää on lapsilähtöisyys, monipuolisuus ja leikillisyys. Ohjaajakoulutuksessa teemoina ovat mm. leikinkehittely, liikunnan perustaitojen kehittyminen sekä liiketekijöiden ja erilaisten ohjaustapojen käyttö osana monipuolista lasten liikuntaa. Koulutukseen voi osallistua jo 16-vuotiaana ja toimia apuohjaajana ryhmässä. Ryhmästä vastaa aina 18 vuotta täyttänyt ohjaaja.

Ohjaajakoulutuksessa osallistuja saa Liikuntaleikkikoulun ohjaajan oikeudet ja käyttöönsä liikuntaohjelmakansion. Kansiosta löytyy:

  • tiivis Liikuntaleikkikoulun teoriaperusta
  • 30 tuntimallia 2-3 -vuotiaiden Perheliikkariin
  • 30 tuntimallia 4-5 -vuotiaille
  • 15 tuntimallia 6 -vuotiaille
  • kehokortit
  • Liikuntaleikit ja välinevinkit -opas, joka sisältää yli 100 uutta leikkiä ja vinkkiä

Liikuntaleikkikoulun ohjaajakoulutuksen käyneet voivat tilata Liikuntaleikkikoulun lisämateriaaleja (mm. CD ja kotitehtävävihko) Olympiakomitean verkkokaupasta.

Jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan tuhannet lapset ovat osallistuneet Liikuntaleikkikoulu -toimintaan sadoissa urheiluseuroissa, yhdistyksissä ja päiväkodeissa.Tervetuloa mukaan Liikuntaleikkikoulun iloiseen maailmaan!

Lisää tietoa Liikuntaleikkikoulusta löydät tästä.

Liikuntaleikkikoulun esittelyvideo

ILMOITTAUTUMINEN 6.5. MENNESSÄ

Voit ilmoittautua TÄSTÄ linkistä tai vasemmasta laidasta olevasta valikostas.

Lisätiedot: petteri.makela@kymli.fi, lasten ja nuorten liikunnan kehittäjä, 044 013 7081