VÄHÄVARAISTEN RAHASTO

Vähävaraisten perheiden liikunnan rahasto

Kymenlaakson Liikunta on perustanut vähävaraisten perheiden liikunnan tukemiseksi rahaston, 
jonka tarkoituksena on tukea kymenlaaksolaisten lasten liikunnan harrastamista urheiluseuroissa. Kohderyhmänä ovat alle 18 -vuotiaat.

KymLi vähävaraisten perheiden liikunnan rahasto

Säännöt

 1. Rahaston tarkoituksena on tukea vähävaraisia kymenlaaksolaisia perheitä, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista lasten liikunnan harrastamista maksullisissa lajeissa urheiluseurassa ja/tai urheiluakatemiassa. Lapseksi määrittelemme alle 18 -vuotiaan.
 2. Kymenlaakson Liikunta ry voi ottaa rahastoon yksityisiltä, yrityksiltä ja yhteisöiltä 
  vastaan lahjoituksia ja testamentteja, jotka täyttävät rahaston ehdot. 
  Rahastoon voidaan haluttaessa kerätä rahaa myös keräyksin, jotka vaativat rahankeräysluvan.
 3. Tuki on harkinnanvarainen ja tapauskohtainen kuitenkin niin, että tasavertaisuus toteutuu. Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä: perheen äkillinen ja tilapäinen taloudellinen ahdinko (tulipalo, putkiremontti tms.), muutos perhesuhteissa esim. avioero, yksinhuoltajuus, monilapsisuus, työttömyys. 
 4. Tukea voi hakea välttämättömiin varusteisiin, kuukausi- ja kausimaksuihin, kilpailumaksuihin, urheiluakatemiamaksuihin, bussikorttiin (jos muu kyyti tai omin voimin kulkeminen ei onnistu). 
 5. Tukea ei makseta rahana vaan kohdennetaan suoraan laskulla maksettaviin kuluihin. 
 6. Kertaluonteinen tai jatkuva tuki (esim. urheiluväline tai kuukausimaksut). 
 7. Vapaamuotoinen hakemus, missä perhe itse kuvaa tilannettaan ja perusteita haettavalle tuelle. Seurayhteys tms. on kuvattava, jos ja kun maksu osoitetaan seuralle. Perhe toimittaa harrastus- tai välinelaskun tai sen kuitin KymLille. 
 8. Vain yksi harrastus ja maksu (myös jatkuva)/lapsi tai nuori. Määrä maksimissaan 200€ / lapsi.
 9. Rahastoa kartutetaan lahjoituksin ja erilaisten tapahtumien tai tempausten kautta. Rahastoon kertyvien varojen mukaan rajataan maksimi jakomäärä vuodessa.
 10. Hakemusten käsittelyistä ja päätöksistä vastaavat KymLi toiminnanjohtaja ja hänen varahenkilönsä. Hakemuksia käsitellään nopeasti ja toiminnanjohtaja raportoi päätöksistä KymLi hallituksen kokouksissa ilman henkilöiden / perheiden tunnistettavuutta. 
 11. Hakemukset käsitellään kaksi kertaa vuodessa ja hakuajat hakemuksien käsittelyyn ovat 1.11 ja 1.5. mennessä.

Rahaston alkupääomasta ovat vastanneet Ässä-Asunnot Oy sekä Parik-säätiö. Varoja kerätään ja kerätty myös mm. 2.9.2023 järjestetyllä  Rotary Charity hyväntekeväisyysottelulla

Rahaston tilinumero on OP FI10 5750 0110 0147 44


Kevään 2024 tukien haku on päättynyt. Hakemukset pyritään käsittelemään 10.5 mennessä