Kymenlaakson terveys-liikuntastrategia 2014-2020

Näkyvimpänä toimintana KymLi koordinoi Kymenlaakson terveysliikuntastrategian, joka julkistettiin 14.2.2014. Strategian jalkauttamistoimenpiteenä toteutettiin Kunta Kuntoon -kortti, jota Kymenlaakson terveyttä edistävän liikunnan asiantuntijaryhmä hyödyntää työkaluna strategian toimenpide-ehdotusten seuraamiseen.

Kunta Kuntoon -kortti on 2019 alkaen muuttunut Kymenlaakson sekä Päijät-Hämeen alueiden yhteiseksi Liikuntaa.fi – Hyvinvointia kaikille -sivustoksi, josta löytyy kootusti terveysliikuntaa ja hyvinvointia, sekä huippu-urheilua edistävät alueelliset ja paikalliset strategia-asiakirjat ja toimenpideohjelmat.

Terveyttä edistävän liikunnan asiantuntijaryhmä 2020


Kymenlaakson terveyttä edistävän liikunnan asiantuntijaryhmä suunnit-telee ja kehittää terveysliikuntaa Kymenlaaksossa. Asiantuntijaryhmän tehtävänä on seurata Kymenlaakson terveysliikuntastrategian 2014-2020 toteutumista ja työkäaluna tässä käytetään Kunta Kuntoon -korttisivustoa

Mia Holmberg (pj), Kotka 
Sanna Saarinen-Tokko (siht), KymLi
Tommi Lehtinen, KymLi
Jukka Vilkki, TUL Kymenlaakson piiri
Kirsi Forsell, Hamina
Mia Saarilaakso, Virolahti
Riitta Lautamies, Miehikkälä
Siiri Kinnunen, Pyhtää 
Heikki Kotilainen, Hamina 
Janne Hyppönen, EKAMI
Heidi Honkanen, Langinkosken koulu Kotka
Esko Halonen, Kotka
Tarja Renlund, Kotka
Marika Peltonen, Kouvola
Teemu Mäkipaakkanen, Kouvola
Mia Hämäläinen, Kymenlaakson liitto
Sanna Koste, Kymsote
Anneli Rauhasalo, Kotkan Sydänyhdistys ry

Kunta kuntoon

Kunta kuntoon on Kymenlaakson terveysliikuntastrategian jalkauttamiseen ja toimenpide-ehdotusten seuraamiseen kehitetty sivusto. Jokaisella on kunnalla on oma korttisivu, josta näkee, miten terveysliikuntastrategian toimenpide-ehdotukset ovat kunnassa toteutuneet. Kunta Kuntoon -sivustolle.

Kunta kuntoon-sivusto julkistettiin Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2016, jolloin järjestettiin kaikissa kunnissa kiertänyt Unelmat liikkeelle Kymenlaaksossa -kiertue. Tässä video kiertueelta.

Kunta kuntoon korttikoordinaattorit 2020

Sanna Saarinen-Tokko (pj ja siht), KymLi
Mia Holmberg, Kotka 
Tommi Lehtinen, KymLi
Kirsi Forsell, Hamina
Mia Saarilaakso, Virolahti
Siiri Kinnunen, Pyhtää 
Sanna Holopainen, Kotka
Esko Halonen, Kotka
Marika Peltonen, Kouvola