LIIKUTAA YHES- HYVINVOINTI WEBINAARI 23.11. 

LIIKUTAA YHES- webinaari: henkilöstön hyvinvointi!

23.11. kello 12:00-14:00 Teamssissä

Maksuton

Varhaiskasvatushenkilöstö on tottunut aina pitämään huolta muista, lapsista. Oma jaksaminen ja hyvinvointi saattaa joskus unohtua ja jäädä kiireen ja muista huolehtimisen jalkoihin. Ravinto, uni ja palautuminen ovat tärkeitä kulmakiviä meidän jokaisen jaksamiseen. Entä miten luonto ja metsä voisi auttaa meitä jaksamaan? Saisinko hengitysharjoituksista voimaa ja keskittymiskykyä? Webinaarissa paneudutaan näihin asioihin loistavien ammattilaisten avustuksella.

”Liikutaa yhes ja myös jaksetaa yhes”

12:00-12:45: Arjen jaksamisen parantaminen - Uni kaiken pohjana

Luennolla käydään läpi arjen jaksamisen kulmakiviä. Tarkemmin paneudutaan unen merkitykseen ja ravitsemussuosituksiin ja miten niiden avulla voidaan saada päiviin lisää virtaa.

Viivi Kainlauri, Kehittymisen ja palautumisen seurannan koordinaattori (LitM)

Suomen Urheiluopisto

13:00-14:00: Metsämieli heräteluento ja ohjatut harjoitteet

Metsämielimieli- menetelmän tausta:
Metsämieli- menetelmässä yhdistetään luonnon, liikkumisen ja mielentaitoharjoitusten hyödyt kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaksi ohjelmaksi. Metsämieli- menetelmä perustuu tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista, käyttäytymistieteistä sekä tietoisuustaidoista. 

Metsämieli- menetelmä sisältää lähes 150 selkeää ja omaehtoisesti tehtävää harjoitusta, jotka soveltuvat rentoutumiseen, virkistymiseen, stressinhallintaan, mielentaitojen harjoitteluun, tietoisuus-, läsnäolo-, ja hyväksymistaitojen harjoitteluun sekä hyvinvoinnin ja voimavarataitojen harjoitteluun ja suunnitteluun. 
Metsämieli- retki/-harjoittelu sopii jokaiseen vuodenaikaan. Metsämieli pistää liikkeelle ajatukset ja kehon. 

Ohjelma: 
* Tervetuloa 
* Mikä ihmeen metsämieli? (Esittely) 
* Metsäretki alkaa: Metsämieli-harjoituksia luonnossa tai mielikuvissa 
* Keskustelua ja jakamista

Ohjeet osallistujille: Voit mennä, joko lähiluontoon (jos sinulla on mahdollista olla siellä Teams yhteyden päässä) tai seurata luennon ja tehdä harjoitteet sisätiloissa. 

Jos menet lähiluontoon, varaudu sään mukaiseen vaatetukseen ja maastoosi soveltuviin kenkiin. Huomioi kuitenkin, että olemme paljon paikallamme ja kylmä tulee helpommin kuin liikkuessa. Etsi lähiluonnosta (metsästä, puistosta, työpaikan tai kotipihasta…) paikka, josta näet puita ja luontoa ja josta löydät pudonneita lehtiä, oksi, käpyjä, kiviä… Jos mahdollista käytä kuulokkeita. Rentoudu ja kuuntele luento ja tee harjoitteet ohjatusti. 

Jos olet sisätiloissa, etsi itsellesi rauhallinen paikka, jossa voit mennä mielikuvituksissasi metsään/luontoon tai voit halutessasi katsella Teams-yhteyden tarjoamia luontoympäristöjä kuvina. Varaa lähettyville luonnon elementteijä: kuivia lehtiä, oksia, käpyjä, kiviä…) Jos mahdollista käytä kuulokkeita.

Mentorica/Tuija Widén Metsämieli-ohjaaja ja kouluttaja

Ilmoittaudu 21.11. mennessä. Saat 22.11. sähköpostiin Teams- linkin, jolla pääset webinaariin. Webinaariin mahtuu 250 nopeinta.

Lisätietoja: Petteri Mäkelä 044 013 7081, petteri.makela@kymli.fi