Rinnakkaissessio 2. Maanantai

MA 31.10 KLO 14.45−16.45

Rinnakkaissessio 2. Seuratoiminta 2020-luvulla

(Kuusaasali 1. kerros)

Seura- ja järjestöjohtamisen asiantuntijat, johtaja JAANA TULLA ja erityisasiantuntija NIINA TOROI työskentelevät Suomen Olympiakomiteassa seura- ja jäsentoimintayksikössä. Olympiakomitea on työstänyt opetus- ja kulttuuriministeriön johdolla ja yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa järjestöjohtamisosaamisen kehittämistä tulevaisuudessa. Liikuntafoorumissa Tulla ja Toroi kertovat työn tuloksista sekä seura- ja järjestöjohtamisen tulevaisuuden osaamistarpeista.


Jääkiekkovalmentaja ANTTI PENNANEN on kokenut ja menestynyt seura- ja maajoukkuevalmentaja. Pennanen on toiminut muun muassa HPK:n, Jukureiden ja nuorten maajoukkueen päävalmentajana sekä aikuisten maajoukkueen apuvalmentajana. Pennanen on voittanut valmentajaurallaan mm. Suomen Mestaruuden, Mestiksen mestaruuden kahdesti, aikuisten ja nuorten maailmanmestaruuden. Pennanen on myös palkittu Liigan parhaan valmentajan Kalevi Numminen -palkinnolla. Liikuntafoorumissa Pennanen kertoo valmentajien tulevaisuuden osaamisesta.


Yliopistonlehtori OUTI AARRESOLA (Jyväskylän yliopisto) on toiminut parikymmentä vuotta

erilaisissa urheilutoiminnan ja -järjestöjen tietotyön tehtävissä niin tutkimus-, selvitys-,

arviointi- kuin kehityshankkeissa. Viimeksi Aarresola on työskennellyt Ammattimaistuva Urheilu-tutkimushankkeessa, jossa hän tutki urheiluseurojen ammattimaistumista. Liikuntafoorumissa Aarresola avaa ammattimaistumisen tilannetta suomalaisessa seurakentässä.