Mikä on liikuntafoorumi

Kuvassa kansallisen liikuntafoorumin logo. Logossa vasemmalla sivussa viisi poikittaista sinistä ja ruskeaa kaarevaa palkkia ja teksti kansallinen liikuntafoorumi

Kansallinen liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Foorumin tavoitteena on vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä kysymyksiä.

Kahdeksas Kansallinen liikuntafoorumi järjestetään 1–2.11.2021 Kouvolassa (Kuusankoskitalo). Liikuntafoorumin teemana on tänä vuonna liikunnan arvo, jota käsitellään monipuolisesti eri näkökulmista. Liikuntafoorumiin voit osallistua niin paikan päällä kuin etänä. Foorumin ohjelma julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan elokuussa, jolloin julkistetaan myös lisätietoa foorumin käytännön asioista. 

Foorumi järjestetään voimassa olevat terveysturvallisuusohjeet huomioiden. Koronatilanteen johdosta muutokset foorumin järjestelyihin ovat mahdollisia.

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Kuntaliitto. Liikuntafoorumin 2021 paikallisena järjestäjäkumppanina toimii Kymenlaakson Liikunta ry (KymLi).