Haku nuorten kesätyöllistämiseksi on nyt avoinna!

22.3.2023

Kuvassa neljä nuorta nojaa frisbee koriin ja katsovat suoraan kameraan. Taustalla koko taustan peittävä punainen tiiliseinä. Nuoret seisovat vielä kevään jäljiltä olevalla huonosti vihertävällä nurmella

Nuorten kesätoiminnan ja kesätyömahdollisuuksien lisäämiseksi tuemme nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista ajalle 1.4.-30.9.2023.

KymLin kautta voimme myöntää tukea 140:lle nuorelle yhteensä 98 000 euroa! Hankkeen rahoitus tulee Opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Avustettavalla toiminnalla lisätään lasten ja nuorten fyysistä aktiivisuutta ja liikunnallisuutta sekä lisätään toiminnan laatua, kun palkattavien apuohjaajien avulla voidaan lisätä ryhmiä ja ryhmissä yksilöllistä ohjausta ja huomiota.

Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15-29 -vuotiaat. Nuorten kesätyön lyhytaikainen palkkaaminen tulee tapahtua ajalla 1.4.-30.9.2023. Kokonaistyöaika vähintään 2 viikkoa, 5-6 tuntia päivässäTyösuhde voi muodostua lyhyistäkin pätkistä. Samalla seuralla voi olla useampikin nuori työllistettynä tällä tuella, mikäli rahoitusta riittää. Palkkatuki on 700 €/nuori sisältäen sivukulut.

Mikäli seuralla ei ole valmiutta huolehtia palkanmaksun ja sivukulujen teknisestä toteutusta, niin se voi olla yhteydessä KymLiin, joka hoitaa palkanmaksun pientä korvausta vastaan.  Seura on kuitenkin aina nuoren työnantaja. 

Tänäkin vuonna tuki pitää sisällään myös maksutonta koulutusta palkattaville nuorille sekä seuroille. KymLi laatinut joitakin pohjakoulutuksia tarjolle, mutta rahoitus mahdollistaa myös muuta koulutusta ja ottaa mielellään toiveita vastaan millainen koulutus auttaa parhaiten nuoria sekä seuroja. Koulutuksiin voi osallistua myös muita seuran edustajia maksutta.

Aiheina koulutuksiin tulossa mm. Lasten liike ohjaajakoulutus, liikkujan ensiapu, somevideoiden tekeminen, erityislasten ohjaaminen ja ryhmäytyminen. Tarkemman koulutuspäivät tulevat tukipäätösten mukana.

Avustuksen maksamisen ehtona on seuran edustajan osallistuminen infotilaisuuteen!

Mikäli seuralla on viime- tai edellisen vuoden tukien vaaditut raportoinnit tekemättä EI tukea tänä vuonna myönnetä.

Hakemus on jätettävä viimeistään sunnuntaina 9.4.2023. 

LISÄTIETOIHIN JA HAKUUN PÄÄSET TÄSTÄ LINKISTÄ