Yhdistystoimija, palkkaa nuori kesäksi töihin kunnan kesätyösetelillä!

31.3.2021

Kesäseteli tai kesätyöseteli on kaupungin tai muun kunnan myöntämä rahallinen avustus, jonka ideana on helpottaa nuorten työllistymistä ensimmäisiin kesätyöpaikkoihin. Kunta korvaa työnantajalle työntekijän palkasta setelin arvon verran. Kesäsetelillä voi hakea töihin yrityksiin, yhdistyksiin, säätiöihin ja seurakuntiin. Käytännöt vaihtelevat kaupungin tai kunnan mukaan, joten löydät tietoa kesäsetelistä oman paikkakuntasi sivuilta. 

Kymenlaakson kunnista kesätyöseteleitä tarjoavat Hamina, Kotka ja Kouvola. Jokaisessa kolmessa kunnassa kesätyösetelillä voit työllistyä yritykseen, yhdistykseen tai seuraan. Nuori hakee kesätyösetelin oman kuntansa viranomaistaholta ja setelin voi hyödyntää oman kunnan sisällä. Kesätyösetelillä ei siis voi työllistyä toisessa kunnassa toimivaan yritykseen tai yhdistykseen. Kesätyöseteli annetaan nuorelle, kun työnantaja on tiedossa. Työnantajan, yritys tai yhdistys, kannattaa ilmoittaa esimerkiksi nettisivuillaan tai somessa työllistävänsä kesätyösetelillä, jotta nuori osaa ottaa yhteyttä.

 Katso kuntien kesätyösetelin arvo, ehdot ja ohjeet sen käyttöön

Osa kunnista on jo aloittanut kesätyösetelien jakamisen, mikä vaikuttaa käytettävissä olevien kesätyösetelien määrään kunnassasi.