Vähävaraisten rahastomme ensimmäiset tuet myönnetty

10.11.2023

Kuvassa Kymenlaakson Liikunnan logo sekä alla teksti vähävaraisten perheiden liikunnan rahasto

Kymenlaakson Liikunta perusti vähävaraisten perheiden liikunnan tukemiseksi rahaston, jonka tarkoituksena on tukea kymenlaaksolaisten lasten liikunnan harrastamista urheiluseuroissa. Kohderyhmänä ovat alle 18 -vuotiaat.

Ensimmäinen haku oli 1.11.2023 mennessä. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli yhteensä 45 lapselle 35:een eri perheeseen.

Tukea myönnettiin 30:lle perheelle yhteensä 39:n lapsen harrastamiseen. Kokonaistuki oli yhteensä 4065 euroa.

Hakemusten määrä yllätti meidät, vaikka tiedämme perheiden olevan tiukoilla. Hienoa, että perheet tiukoissakin rahatilanteissa mahdollistavat lasten hyvinvointia tukevat harrastamisen mahdollisuudet sekä myös hakevat tukea. Perheet ovat olleet erittäin kiitollisia saamastaan avustuksesta.

Rahaston alkupääomasta ovat vastanneet merkittävillä tuilla Ässä-Asunnot Oy sekä Parik-säätiö. Varoja kerättiin myös mm. 2.9.2023 Kouvolan Rotaryklubin kanssa järjestetyllä Rotary hyväntekeväisyysottelulla.

Olemme erittäin kiitollisia näille tahoille rahaston alkupääoman tuottamisesta.

Rahaston jatkuvuutta tulee tuomaan Parik-säätiön hallinnoima Goodwill voittoa tavoittelematon kierrätysmyymälä, jossa voit tehdä yksilöllisiä ja edullisia löytöjä. Heille voit lahjoittaa itsellesi tarpeettomat hyväkuntoiset liikuntavälineet tai muut tavarat. Liikuntavälineiden keräyspiste tulee lähiviikkoina Parikin kauppakeskus Veturin myymälään (Tervasharjunkatu 1, 45720 Kouvola).

Goodwill Kouvolan myymälän tuotoista osa käytetään tähän KymLin vähävaraisten perheiden liikunnan rahastoon.

Rahaston sääntöjen mukaan Kymenlaakson Liikunta ry voi ottaa myös rahastoon yksityisiltä, yrityksiltä ja yhteisöiltä vastaan lahjoituksia ja testamentteja, jotka täyttävät rahaston ehdot.

Hakemukset käsitellään kaksi kertaa vuodessa ja hakuajat hakemuksien käsittelyyn ovat vuosittain 1.11 ja 1.5. mennessä. Rahastoon kertyvien varojen mukaan rajataan maksimi jakomäärä vuodessa.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen  tommi.lehtinen(a)kymli.fi