Tulossa avustusta nuorten kesätyöllistämiseen!

11.3.2022

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on avannut liikunnan aluejärjestöille rahoitushaun nuorten kesätyöllistämistä varten. Avustuksilla tuetaan viimevuotiseen tapaan nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämisestä ja kehittämisestä aiheutuvia palkka- tai palkkiokuluja. Avaamme haun alueen liikunta- ja urheiluseuroille mahdollisimman pian.

Pitkittynyt korona-aika on ollut raskasta lapsille ja nuorille. Erityisesti kuormitusta on kertynyt niille, joilla on jo aiemmin ollut ongelmia esimerkiksi mielenterveyden kanssa tai haastava perhetilanne. Korona-aika vaikuttaa lasten ja nuorten kokemuksiin ja elämään myös pidemmällä aikavälillä. Pandemia on vaikuttanut seuratoiminnassa harrastaviin kahdella tavalla: uusia harrastajia ei ole tullut toimintaan mukaan, eivätkä harrastajat ole palanneet rajoitustoimien jälkeen samassa mittakaavassa takaisin harrastuksien pariin. 

Tukea lasten ja nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden palkkaamiseen

Kesätoiminta on yksi niitä ratkaisevia hetkiä, jolloin lapsille ja nuorille pitää olla tarjolla matalan kynnyksen mielekästä vapaa-ajan toimintaa, joilla voidaan ehkäistä pahoinvointia, sosiaalisia ongelmia, yksinäisyyttä, syrjäytymistä sekä häiriökäyttäytymistä. Tällä avustuksella tuetaan lasten ja nuorten liikuntaa, liikuttamista ja harrastustoiminnan lisäämistä liikunta- ja urheiluseuroissa. Avustuksella lisätään seurojen elinvoimaa ja vaikutetaan lisäksi nuorten hyvinvointiin monipuolisesti, koska avustus mahdollistaa kesätyömahdollisuuksien lisäämisen. Avustuksella tuetaan seurojen elpymistä pandemian vaikutuksista.

Avustusta saa käyttää lasten ja nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista varten ajalle 1.5.-30.9.2022. 

Seurojen kesätyösetelien hakuaika

KymLi avaa kaikille alueen liikunta- ja urheiluseuroille kesätyösetelien haun mahdollisimman pian Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan aluejärjestöille antamien avustuspäätösten jälkeen. Haku avautuu huhtikuun aikana ja asiasta tiedotetaan seuroja vielä uudelleen tarkempien hakuaikojen selvittyä. Viime kesänä tukea pystyimme myöntämään 95:lle nuorelle. Tänä vuonna uskomme voivamme tukea reilusti enemmänkin.

Kannattaa seurata aktiivisesti nettisivujamme sekä sosiaalista mediaa!

Huomioitavaa:
Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää avustusta voidaan käyttää ainoastaan palkattavien työntekijöiden palkoista tai palkkioista aiheutuviin kuluihin. Avustusta ei voida käyttää lisäpalkan tai –palkkion maksamiseen järjestön koko- tai osa-aikaiselle, palvelussuhteessa jo olevalle työntekijälle.  Ministeriön myöntämällä avustuksella voidaan kattaa henkilön palkka- tai palkkiokuluista enintään 700 euron osuus/henkilö. Avustusta hakevalla järjestöllä tulee olla riittävää kokemusta työnantajana toimimisesta sen varmistamiseksi, että avustuksella palkattava työntekijä saa tehtäväänsä riittävän tuen ja ohjauksen. Lisäksi avustusta voi käyttää seurojen ja nuorten kohtuullisiin koulutuskuluihin.

Lue lisää avustuksesta OKM:n sivuilta tästä linkistä⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠