Savon Media liikkuu Buusti360 – tahtiin

24.11.2020

Merja Saarti on liikkunut kohta 20 vuotta Pohjois-Savon Liikunnan järjestämissä taukojumpissa. ” Taukojumpat ovat piristäneet ja tauottaneet työpäivää todella hyvin, kun istumista tulee paljon. Välillä jumpat ovat olleet aivojumppia ja välillä sopivan kevyitä fyysisiä suorituksia. Nyt etätöissäkin on tärkeää muistaa, että välillä nousee liikkumaan” Saarti kertoo.

”Buusti360- hyvinvointipalveluiden myötä pystymme räätälöimään palvelut vastaamaan yritysten työhyvinvointitavoitteita. Savon Median ja Pohjois-Savon Liikunnan yhteistyö jatkuu vahvasti tulevaisuudessa.  Suunnitteilla on kuntosaliharjoittelun perusteet henkilöstölle sekä taukojumppien jatkuminen vuonna 2021”, kertoo Pohjois-Savon liikunnan aluekehittäjä Kalle Tenhunen. Lisäksi uusia toiveita kuunnellaan ja toimintaideoita kehitetään jatkuvasti.

”Vuonna 2019-2020 toteutimme Savon Medialle työhyvinvointikokonaisuuden, jossa kaikille mukana olleille toteutettiin hyvinvoinnin alkukartoitus, terveyskunnon mittaukset (InBody, kehon kuntoindeksi), tavoitteiden määrittely sekä hyvinvointisuunnitelman laatiminen. Henkilökohtaisia tapaamisia oli 4–6 kertaa. Liikunnan lisäksi keskusteltiin ravitsemuksesta sekä muista elintavoista, kuten unesta ja palautumisesta. Toteutus sisälsi myös yksilöllistä liikunnanohjausta, kunto-ohjelman laadinnan sekä Firstbeat-mittauksen” – kertoo Tenhunen.

Savon Medialla ja Pohjois-Savon liikunnan yhteistyön juuret sijoittuvat vuosikymmenten taakse. Savon Media on tärkeä kumppani Pohjois-Savon Liikunnalle suurien maakunnallisten tapahtumien järjestämisessä. Näihin kuuluvat Rauhalahti-Kuopio Maraton, Finland Ice Marathon sekä Pohjois-Savon Urheilugaala.

Savon Median virkistystoiminnan vuosisuunnitelmassa riskitekijöinä nähdään liiallinen istuminen sekä liian vähäinen taukoliikkuminen. Myös henkinen jaksaminen voi olla työn kuormittavuuden myötä koetuksella. Toimenpiteitä henkilöstön virkistystoiminnan kehittämiseen ovat mm. virkistysedut, kuntosalin maksuton käyttö, taukojumpat sekä lajikokeilut.

Kaipaatteko lisää buustia työyhteisöön?

Työhyvinvoinnilla on merkittäviä vaikutuksia yrityksen/työyhteisön toimintaan, tuottavuuteen ja tulokseen. Kymenlaakson Liikunta buustaa työyhteisöjen kokonaisvaltaista hyvinvointia liikunnan ja elintapojen avulla. Palveluihimme kuuluu esim. työhyvinvointitapahtumat (mm. suosittu Amazing Race -kaupunkiseikkailu), hyvinvointimittaukset (esim. Firstbeat hyvinvointianalyysi) sekä luennot ja työpajat


Työhyvinvoinnin syyskampanjoina ovat
                           - Break Pro -taukoliikuntasovelluksen maksuton kokeilukuukausi sekä 
                           - Työhyvinvoinnin palaset osaksi elämää -webinaarisarja (liite), jossa saa ihmisläheisiä ja                                             oivaltavia eväitä työyhteisöön sekä kokonaisvaltaisesti arkeen.

Kymenlaakson Liikunta ry on Buusti360 -hyvinvointiohjelman alueellinen palveluntuottaja.
Lisätietoja sanna.saarinen@kymli.fi  p. 040 483 5405