Onko seurassanne tekemättömiä töitä? Seuroille maksuttomasti apua työllistämiseen

20.12.2019

 Onko seurassasi tekemättömiä töitä, johon haluatte tekijän? Olisiko nyt aika ottaa seuraava askel ja miettiä, miten työntekijän palkkaaminen voitaisiin mahdollistaa myös teidän seurassanne? 

-Urheiluseuroista löytyy potentiaalia työllistämiseen Kymenlaaksossa! Seuroissa on paljon tehtäviä, joita pystytään hoitamaan vapaaehtoisvoimin, mutta toiminnan kehittyessä vapaaehtoisten aika ei välttämättä riitä toiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen, kertoo KymLin seurakoordinaattori ja Sykäys-hankkeen kordinaattori Noora Kakko

Vuonna 2018 valmistuneessa Suomalaiset liikunta- ja urheiluseurat muutoksessa 1986−2016 -julkaisussa (Pasi Koski & Pasi Mäenpää) tarkasteltiin koko maan liikunta- ja urheiluseuratoimintaa ensimmäistä kertaa. Vapaaehtoistoimijoiden rinnalle palkataan yhä useammin kokopäiväisiä palkallisia työntekijöitä. Vuonna 2016 seuroissa työskenteli yli 5000 päätoimista ja 28 000 osa-aikaista työntekijää. Ammattimaistuminen eli työntekijän palkkaaminen on yksi seuratoiminnan muutosta selkeimmin kuvaavista trendeistä!

-SYKÄYS-hankkeen tavoitteena on tukea urheiluseuroja työllistämisessä. Haluamme hankkeen kautta tarjota urheiluseuroille ja yhdistyksille rekrytointiin ja perehdyttämiseen apua täysin maksuttomasti! Kannustankin kaikkia seuroja olemaan yhteydessä minuun, jos olette sitä mieltä että tekemistä on seurassanne liikaa eikä tekijöitä tarpeeksi, kertoo Noora Kakko

Urheiluseurat voivat hyödyntää palkkauksessa esimerkiksi oppisopimusta, työkokeilua tai palkkatukea. Nämä vaihtoehdot voivat mahdollistaa palkkauksen teilläkin. Lähdetään yhdessä miettimään, mitkä tehtävät vaativat ensisijaisesti tekijää seurassanne ja mikä olisi paras ratkaisu työntekijän löytämiseen! 

  1. Miettikää, onko seurassanne tehtäviä, jotka tarvitsevat tekijöitä? 
  2. Ole yhteydessä KymLin seurakoordinaattoriin, niin voimme yhdessä pohtia seuranne mahdollisuuksia ja henkilön työnkuvaa. 
  3.  Tuemme sopivan henkilön etsimisessä ja autamme työllistämisprosessissa
  4. Voimme olla apuna uuden työntekijän perehdyttämisessä.