OKM kesäsetelit jaettu 42 seuralle

11.5.2021

Kuvassa neljä noin 15 - 17 vuotiasta nuorta nojaa frisbeegolf koriin frisbeet käsissä ja hymyilevät kameraan.

Kymenlaakson Liikunta  sai edelleen jaettavaksi nuorten kesäsetelirahaa yhteensä 66 500 euroa. Sillä rahalla tullaan palkkaamaan alueen seuroihin yhteensä 95 nuorta töihin. KymLi on päättänyt hakemuksista myöntää tukea 42:lle seuralle. Näissä seuroissa se jakautuu eri jaostoihinkin.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko myönsi huhtikuussa 1 710 425 euroa nuorten harrastus- ja kesätoiminnan sekä kesäyrittäjyyden lisäämiseen ja kehittämiseen. Avustuksilla tuetaan nuorten toimintaa järjestävien kesätyöntekijöiden lyhytaikaista palkkaamista sekä nuorten kesäyrittäjyyttä ja työelämätaitoja.

Liikunnan 15 aluejärjestöä jakavat tällä päätöksella saamansa miljoona euroa avustuksina edelleen liikunta- ja urheiluseuroille, jotka työllistävät ja osallistavat nuoria erilaisiin kesätöihin. Kymenlaakson Liikunta ry sai edelleen jaettavaksi nuorten kesäsetelirahaa yhteensä 66 500 euroa. Sillä rahalla tullaan palkkaamaan alueen seuroihin yhteensä 95 nuorta töihin. KymLi on päättänyt hakemuksista myöntää tukea 42:lle seuralle. Näissä seuroissa se jakautuu eri jaostoihinkin.

”Olemme erittäin kiitollisia ministeriölle tästä rahoituksesta. Korona-aika on ollut raskasta lapsille ja nuorille sekä seuroille” Toteaa Kymenlaakson Liikunnan toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen ja jatkaa ” Maksimissaan yhdelle seuralle myönnettiin kolmen nuoren seteli. Jokainen hakijataho sai vähintään yhden paikan, joten kaikki hakeneet hyötyvät avustuksesta. Päätöksiä tehtäessä painotettiin ministeriön ohjetta, että tukityön sisältö liittyisi lasten ja nuorten vapaa-ajan toiminnan järjestämiseen ja liikkeen lisäämiseen.”

Avustettavalla toiminnalla lisätään lasten ja nuorten fyysistä aktiivisuutta ja liikunnallisuutta sekä lisätään toiminnan laatua, kun palkattavien apuohjaajien avulla voidaan lisätä ryhmiä ja ryhmissä yksilöllistä ohjausta ja huomiota urheiluseuroissa ja liikunnan aluejärjestöjen toiminnoissa.

Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15-29 -vuotiaat. Nuorten kesätyön lyhytaikainen palkkaaminen tulee tapahtua ajalla 1.5.-30.9.2021. Kokonaistyöaika vähintään 2 viikkoa, 5-6 tuntia päivässäTyösuhde voi muodostua lyhyistäkin pätkistä. Samalla seuralla voi olla useampikin nuori työllistettynä tällä tuella (max. 3 hlö/seura). Palkkatuki on 700 €/nuori sisältäen sivukulut.

Vastuullisen ja osaavan nuoren kesätoiminnan tueksi Kymenlaakson Liikunta tarjoaa nuorille Lasten liike -ohjaajakoulutuksen sekä Minä työntekijänä -koulutuksen yhteistyössä OP Kymenlaakson kanssa.

- Vastuullisuus lähtee OP:n perustehtävästä ja yksi arvoistamme on yhdessä menestyminen. Haluamme tukea paikallista yhdessä tekemistä ja alueellista hyvinvointia konkreettisten tekojen kautta, joten tuntui luontevalta lähteä mukaan tähän hankkeeseen, jossa lähes 100 nuorta saa arvokasta kesätyökokemusta sekä koulutusta työelämätaidoista, kertoo OP Kymenlaakson HR- ja viestintäjohtaja Susanne Vesala.

Tukea saaneet seurat:

MYPA ry1
Kotkan Harraste ry3
Karhulan Katajaiset ry3
Kouvolan Painijat ry1
Haminan Pursiseura ry2
Kouvolan Pallonlyöjät3
Kymin Suunnistajat ry / Nuoriso ja Valmennusjaosto3
Haminan Pallo-Kissat ry3
Kouvolan Uimarit ry3
Kouvolan Jalkapallo ry3
Kotkan Telinevoimistelijat3
Black Diamond cheerleaders ry3
Hirvelän Hirvet Ry.3
Kuusankosken Puhti ry1
Kouvolan Taitoluistelu ry3
Haminan Taitoluistelijat ry3
Sudet Salibandy ry3
Haminan Pallo-Kissat edustus ry1
FC KTP / Kotkan Futis Oy2
Kymen Golf ry1
Karhulan Urheilijat3
Kuusankosken Urheiluseura r.y.1
Kouvolan Urheilijat ry3
Husulan Kunto ry2
Haminan Naisvoimistelijat ry1
Kouvolan liikunta- ja voimisteluseura Tempo ry2
Peli-Karhut ry / Koripallojaosto (juniorit)3
Kouvolan Peltirumpu ry2
Ruis-Veikot ry1
Kouvolan Lentopalloilijat 57 ry2
Kouvolan Tennisseura ry2
Pohjois-Kymen Liikuntayhdistys Ry3
Kouvolan Suunnistajat ry3
Kouvolan Hiihtoseura ry / hiihto- ja ampumahiihtojaosto2
Koskigolf Ry1
KymLi kesäleiri ja kesäkerhot2
Vehkalahden Veikot3
Kouvot3
Summan Ponnistus1
Kouvolan Jääkiekkotuomarit1
Kotkan Kiri/ Voimistelujaosto3
Korian Ponsi RY3

Lisätietoja:                                              


Kymenlaakson Liikunta ry

Tommi Lehtinen

toiminnanjohtaja

040 5826 706

tommi.lehtinen(a)kymli.fi