NYT ETSITÄÄN MAAKUNNAN AKTIIVISINTA TYÖPAIKKAA -Henkilöstöliikunnan kartoitus veloituksetta 10 työyhteisölle

25.8.2021

Liikunnan asiantuntijuus työelämän käyttöön – nyt etsitään maakunnan aktiivisinta työpaikkaa. 

Liikunnan aluejärjestöt tempaisevat työpaikkaliikunnan puolesta ja tekevät veloituksetta henkilöstöliikunnan kartoituksia yhteensä 75000€ edestä. ”Haluamme muistuttaa työpaikkaliikkumisen tärkeydestä. Tämä on kampanja jossa kaikki voittavat”, kertoo Kymenlaakson Liikunta ry terveysliikunnan kehittäjä Sanna Saarinen. 


Maakunnan aktiivisin työpaikka –kampanjan tavoitteena on työhyvinvoinnin ja liikunnallisen elämäntavan edistäminen työelämässä. 

Runsas paikallaanolo ja vähäinen liikunta haastaa työikäisten hyvinvointia sekä suorituskykyä ja vaikuttaa työpaikkojen kuluihin ja kilpailukykyyn. Työikäisistä vain 10% liikkuu terveytensä kannalta riittävästi ja jopa 76% hereilläoloajasta vietetään paikallaan – sanoo Kymenlaakson Liikunta ry terveysliikunnan kehittäjä Sanna Saarinen. Haluamme nostaa kampanjan avulla työpaikkaliikunnan hyötyjä ja mahdollisuuksia esille. Samalla tarjoamme myös pientä pilkettä silmäkulmaan, sillä parhaat palkitaan maakunnallisesti ja valtakunnan kolme parasta pääsevät kilpailemaan valtakunnalliseen urheilugaalaan. 

Maakunnan Aktiivisin Työpaikka -kilpailu on kartoitustyökalu yrityksen työhyvinvointi- ja liikuntatoiminnan arviointiin ja kehittämiseen. Kartoituksen tulosraportti ja kehitysideat käydään läpi asiantuntijan kanssa palautetapaamisessa. Yli 50% kokonaispisteillä organisaatio ansaitsee Suomen Aktiviisin Työpaikka -sertifikaatin. ”Kartoitus on hyvä työkalu osana laajempaa työhyvinvoinnin kehittämistä. Kun osa-alueet on otettu yrityksessä haltuun, se myös näkyy työntekijöiden parempana jaksamisena ja yhteishengessä” – sanoo Kymenlaakson Liikunta ry terveysliikunnan kehittäjä Sanna Saarinen. 

Henkilöstöliikunta on tiedolla johtamista – kartoituksen avulla et enää arvaile vaan tiedät mihin tarttua! 


Liikkuuko henkilöstönne terveytensä kannalta riittävästi? Kohtaavatko henkilöstöliikunnan tarpeet ja tavoitteet? Entäpä kohdentuvatko toimenpiteet ja liikuntaedut oikeaan kohderyhmään? Henkilöstöliikunta on tiedolla johtamista. Kuitenkin vain 9% suomalaisista yrityksistä on määritellyt henkilöstöliikunnalle toimintasuunnitelman ja mitattavat tavoitteet. Maakunnan Aktiivisin Työpaikka -kartoitus on yritysjohdon aputyökalu suunnitelmalliseen henkilöstöliikunnan toteutukseen, johtamiseen ja seurantaan. Tavoitteena on, että toiminta on monipuolista, tuloksellista ja toimivaa ja erilaiset tarpeet sekä työntekijäryhmät huomioonottavaa. Maakunnallinen kampanja on voimassa 30.10. saakka. 


Lisätietoja saat oman alueesi asiantuntijalta: 
Kymenlaakson Liikunta ry Sanna Saarinen Terveysliikunnan kehittäjä (aikuisliikunta) 
sanna.saarinen@kymli.fi 
p. 040 483 5405 
Lue lisää buusti360.fi