Liikuntafoorumin pääpuhujiksi Jyrki Katainen ja Lise Klaveness – Tutustu päivitettyyn ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

17.8.2022

Jyrki Katainen seisoo suorana katsoen kameraan piuvussa ilman solmiota
Kuva:Miikka Pirinen/Sitra

8. Kansallinen liikuntafoorumi järjestetään 31.10–1.11.2022 Kouvolassa. Foorumin teemana on ”Paluu tulevaisuuteen”. Foorumin sessioissa keskitytään muutokseen ja sen vastuulliseen johtamiseen, ulkoiluun, seuratoimintaan, digitalisaatioon, ilmastonmuutokseen ja poikkihallinnollisuuteen. Foorumin pääpuhujia ovat Sitran yliasiamies Jyrki Katainen ja Norjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Lise Klaveness.

Kansallisen liikuntafoorumin avaavat tänä vuonna tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen ja Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka. Liikuntafoorumin avaussession on aiheena ”Muutos ja sen vastuullinen johtaminen”. Sessiossa kuullaan huippupuheenvuoroja tulevaisuuden muutoksen megatrendeistä ja vastuullisuusmuutoksen johtamisesta.

Session avaa Sitran yliasiamies Jyrki Katainen, joka puhuu muutoksen megatrendeistä ja vastuullisesta johtamista. Kataisen johtama Sitra haluaa olla mukana virittämässä keskustelua tulevaisuuteemme vaikuttavista muutosvoimista. Ennen yliasiamiehen tehtäviä Jyrki Katainen on työskennellyt muun muassa Suomen pääministerinä, valtiovarainministerinä, kansanedustajana sekä Euroopan komission varapuheenjohtajana.

Toisena puhujana sessiossa on Norjan jalkapalloliiton johtaja Lise Klaveness, joka puhuu vastuullisesta urheilujohtamisesta. Entinen huippujalkapalloilija Klaveness on toiminut urheilu-uransa jälkeen mm. huippu-jalkapallojohtajana, asianajajana ja tuomarina sekä televisiokommentaattorina. Puheenjohtajakaudellaan Klaeveness on nostanut voimakkaasti esille mm.  ihmisoikeus-, tasa-arvo ja yhdenvertaisuuskysymyksiä.

Liikuntafoorumin muissa sessioissa keskitytään ulkoiluun, seuratoimintaan, digitalisaatioon, ilmastonmuutokseen ja poikkihallinnollisuuteen. Tutustu foorumin päivitettyyn ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN TÄSTÄ LINKISTÄ

Kansallinen liikuntafoorumi on liikuntakulttuuria laaja-alaisesti yhteiskunnassa käsittelevä ja eri toimijatahot yhteen kokoava keskustelu- ja vuorovaikutusareena. Foorumin tavoitteena on vahvistaa liikunta- ja urheiluasioiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja painoarvoa. Foorumissa käsitellään ajankohtaisia, vaikutukseltaan merkittäviä ja liikuntakulttuurin arvopohjaan liittyviä kysymyksiä.

Liikuntafoorumin järjestävät yhteistyössä valtion liikuntaneuvosto, opetus- ja kulttuuriministeriö, Yleisradio, Veikkaus, Suomen Olympiakomitea, Suomen Paralympiakomitea ja Suomen Kuntaliitto. Liikuntafoorumin 2022 paikallisena järjestäjäkumppanina toimii Kymenlaakson Liikunta ry (KymLi). KymLin kumppanina Kouvolan kaupunki