Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat koulutusta Liikkujan apteekeille

19.4.2023

Liikunnan aluejärjestöt toteuttavat apteekkihenkilökunnalle terveysliikunnan koulutuspäiviä etäkoulutuksina. 

Koulutukset ovat apteekkien ja apteekkien henkilöstön tarpeisiin räätälöityjä monipuolisia terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan koulutuksia. 

Koulutusten tavoitteena on tarjota osallistujille käytännönläheisiä työvälineitä apteekkityöhön, kannustaa apteekkien henkilökuntaa ottamaan liikunta puheeksi asiakastilanteissa sekä lisäämään apteekkien roolia hyvinvoinnin ja terveyden edistäjinä.

Lisätietoa:
 liikkujanapteekit.fi – sivustolta, jossa on niin apteekkien asiakkaille kuin apteekkien henkilökunnalle suunnattua sisältöä. 


Liikuntaa lääkkeekesi -koulutus 5.5.2023

Liikuntaa lääkkeeksi - koulutuksessa osallistuja saa eväitä liikuntaneuvonnan ja terveysliikunnan edistämiseen lääkehoidon tukena. Koulutuksessa käsitellään aktiivisen elämäntavan ja liikunnan merkitystä yleisimpien kansansairauksien ehkäisyssä ja hoidossa lääkehoidon tukena. Tarkemmassa käsittelyssä ovat sepelvaltimotauti, eteisvärinä, astma, keuhkoahtaumatauti, 2-tyypin diabetes ja aivoverenkiertohäiriöt. Lisäksi koulutuksessa verkostoidutaan ja kuullaan muiden apteekkien hyviä malleja ja toimivia käytäntöjä.

Liikuntaa lääkkeeksi - verkkokoulutus

pe 5.5.2023 klo 11.00–16.00 ILMOITTAUTUMINEN


Apteekista Liikkujan apteekiksi 

 Mikä on Liikkujan apteekki? 

Mikä tahansa Suomen Apteekkariliiton jäsenapteekki voi olla Liikkujan Apteekki. Konsepti mahdollistaa toimintatavan, jossa apteekit voivat valita terveysliikunnan yhdeksi apteekin palvelutuotteeksi. 

Olennaista Liikkujan Apteekki -konseptin toimintamallissa on sen helppous ja monitasoisuus. Jokainen Liikkujan Apteekki toteuttaa toimintaa itselleen sopivalla tavalla.

Liittyminen helppoa

Liity mukaan seuraavasti:

1. Tutustu Liikkujan Apteekki – konseptiin. à https://liikkujanapteekit.fi/ammattilaiset/liikkujan-apteekiksi/

2. Keskustele apteekkisi muiden työntekijöiden kanssa, kuinka toiminta voidaan aloittaa ja toteuttaa.

3. Aloittakaa toiminta Liikkujan Apteekki -verkkosivujen ideoita hyödyntäen.

4. Ilmoittaudu Liikkujan Apteekiksi lähettämällä sähköpostia Apteekkariliittoon osoitteeseen ulla.raappana-janis@apteekkariliitto.fi. Ilmoittautumisen jälkeen apteekki saa Liikkujan Apteekki -tarran. Lisäksi apteekki lisätään Liikkujan Apteekkien postituslistalle, josta apteekit saavat teemaan liittyvää ajankohtaista postia.
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
5. Jos kysyttävää, voi olla yhteydessä Sari Kivimäki, sari.kivimaki@jamk.fi, 0400 247 444