Liiku mieleiselläsi tavalla 13.3.

7.3.2023

Osallistu itsellesi sopivalla tavalla

Lähde sinäkin mukaan 105 -haasteeseen itsellesi sopivalla tavalla. Osallistua voi ihan jokainen ja se on superhelppoa: valitset juuri sinulle sopivan liikkumisen muodon oman tasosi mukaan. Kaikki aktiviteetit kelpaavat! 

Haasta siis itsesi liikkumaan ja voit myös kerätä kaverit kasaan kannustamaan toinen toisianne.

Haasteen voit toteuttaa esim. kävelemällä 105 minuuttia, nousemalla 105 porrasta, venyttelemällä tai rentoutumalla 105 minuuttia – vaikkapa kahdessa erässä.  Tuloksia ei kerätä, vaan haaste perustuu omatoimisesti tehtävään suoritukseen. Halutessasi voit julkaista suorituksesi somessa ja käyttää #105haaste – hastagia.

Haasteen taustalla omasta kunnosta ja jaksamisesta huolehtiminen
105 -haasteen taustalla on talvisodan päättymisen muistopäivä ”105 kunnian päivää”. Reserviupseerikoulun johtajan, eversti Mikael Salon teemapäivän haasteeseen osallistumisen tarkoituksena on vahvistaa maanpuolustustahtoa ja saada ihmiset pitämään omasta kunnostaan huolta.

Teemalla kannustetaan jokaista asettamaan itselleen haastava, mutta säännöllisellä kuntoilulla saavutettavissa oleva tavoite, jonka voi saavuttaa yhdessä muiden kanssa. Osallistujat voivat vapaamuotoisesti valita ajan ja tavan liikunnalle ko. päivänä. RUK:ssa varusmiehet liikkuvat 105 minuuttia. RUK:n johtaja eversti Mikael Salo osallistuu itsekin liikuntatapahtumaan. Hänen tavoitteenaan on tehdä 105 leukaa 105 minuutissa.  Teemapäivän treenivinkkinä esim. Maavoimien ”satavitonen” 


Kunnossa kassulle 2 -hankkeen alueverkosto mukana haasteessa
Kymenlaakson Liikunnan koordinoiman Kunnossa kassulle 2 -hankkeen moniammatillinen alueverkosto osallistuu haasteeseen ja haastaa edelleen kaikki muutkin liikkumaan itselle sopivalla tavalla. 

Säännöllisesti liikkumalla saat iloa, hyvinvointia ja terveyttä.

Lisätietoja Kunnossa kassulle 2 -hankkeesta: