KymLi myönsi 98 000 euroa kesätyöllistämiseen

13.4.2023

Kuvassa neljä nuorta nojaa frisbeegolf koriin ja katsovat suoraan kameraan frisbeet käsissän. Taustalla koko taustan peittävä punainen tiiliseinä. Nuoret seisovat vielä kevään jäljiltä olevalla huonosti vihertävällä nurmella

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt erityisavustukset valtionapukelpoisille liikunnan aluejärjestöille lasten ja nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen seuratoiminnassa. Liikunnan 15 aluejärjestöä jakavat saamansa avustuksen avustuksina edelleen liikunta- ja urheiluseuroille, jotka työllistävät ja osallistavat nuoria erilaisiin kesätöihin. Kymenlaakson Liikunta sai edelleen jaettavaksi nuorten kesäsetelirahaa yhteensä 98 000 euroa. Sillä rahalla tullaan palkkaamaan alueen seuroihin yhteensä 140 nuorta töihin.

KymLin hallituksen päätöksellä tukea hakemuksesta sai yhteensä 41 seuraa. Hakemuksia tuli yhteensä 158:n nuoren työllistämiseksi. Jokainen hakenut seura sai vähintään yhden tukisetelin. Päätöksiä tehtäessä painotettiin ministeriön ohjetta, että tukityön sisältö liittyisi lasten ja nuorten vapaa-ajan toiminnan järjestämiseen ja liikkeen lisäämiseen. Kaikki tukea saaneet seurat ja tukien määrät sivun alareunassa.

”Olemme erittäin kiitollisia ministeriölle tästä rahoituksesta. Korona-aika ja sen jälkeinen ns. normaaliin paluu on ollut raskasta lapsille ja nuorille sekä seuroille” Toteaa Kymenlaakson Liikunnan toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen ja jatkaa ”Paljon on julkisuudessakin ollut puhetta lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Haettujen tukien määrä kertoo kuinka laajasti maakuntamme seurat tekevät paitsi kasvatus, liikuttamis-, kansanterveys-, sosiaalistamis-, ym. hyvinvointityötä, mutta myös merkittävää työllistämistä.” 

Avustettavalla toiminnalla lisätään lasten ja nuorten fyysistä aktiivisuutta ja liikunnallisuutta sekä lisätään toiminnan laatua, kun palkattavien apuohjaajien avulla voidaan lisätä ryhmiä ja ryhmissä yksilöllistä ohjausta ja huomiota urheiluseuroissa ja liikunnan aluejärjestöjen toiminnoissa.

Nuoreksi määritellään tässä tukihaussa 15-29 -vuotiaat. Nuorten kesätyön lyhytaikainen palkkaaminen tulee tapahtua ajalla 1.5.-30.9.2021. Kokonaistyöaika vähintään 2 viikkoa, 5-6 tuntia päivässäTyösuhde voi muodostua lyhyistäkin pätkistä. Samalla seuralla voi olla useampikin nuori työllistettynä tällä tuella (max. 3 hlö/seura). Palkkatuki on 700 €/nuori sisältäen sivukulut.

Vastuullisen ja osaavan nuoren kesätoiminnan tueksi Kymenlaakson Liikunta tarjoaa nuorille maksutta laajasti erilaisia koulutuksia tukemaan kesätyössään onnistumiseksi. Tarjolla on mm. erilaisia ryhmäytymisen- ja tiimityön koulutuksia, liikkujan ja urheilijan ensiapu koulutuksia, seuran somevideoiden koulutusta, sponsoroinnin intensiivikurssia, ohjaamisen perusteita sekä erityislasten ohjaamisen koulutuksia.

Kaikki koulutukset ovat maksuttomia myös muillekin ohjaajille ja valmentajille kuin palkattujen nuorien osallistua. Koulutusten lisätiedot ja ilmoittautumiset tästä linkistä.


Seuran nimi / jaostoSetelien määrä a`700 €
Kuusankosken Puhti ry

2

Kouvolan Uimarit ry

3

Muhniemen V.P.K:n voimistelu- ja urheiluseura Kaiku ry

1

Tanssiklubi Kotkan Hyrrät ry

3

Uimaseura Aquila ry

8

Haminan Taitoluistelijat ry

2

Peli-Karhut ry (koripallojaosto)

8

Kymijoen Ratsastajat ry

2

Pyhtään Naisvoimistelijat ry

1

MILO ry

6

Kymen Golf ry

1

FC KTP

7

Karhulan Urheilijat

5

Kotka Harraste ry

3

Sudet Salibandy ry

5

Kymin Suunnistajat ry

3

KTP Koripallo ry

6

Karhulan Katajaiset

8

Pohjois-Kymen Liikuntayhdistys Ry

5

Haminan Naisvoimistelijat ry

1

MyPa ry

1

Smash-Kotka ry

1

Kotka Thaiboxing Club ry

1

Kouvolan Tennisseura ry

2

Valkealan Hevosystäväinseura ry

2

FC KTP Juniorit ry

8

Kotkan FK-Kerho ry

1

Vehkalahden Veikot yleisurheilujaosto

3

Haminan Pallo-Kissat Ry

2

Kouvolan Peltirumpu ry

3

Kouvolan Painijat ry

1

Kotkan Telinevoimistelijat- KOTEVO ry

4

Kouvolan varuskunnan urheilijat ry

2

Kouvolan hiihtoseura ry / hiihto- ja ampumahiihtojaosto

3

Kouvolan suunnistajat ry

8

Haminan Pursiseura ry

2

Vehkalahden Veikot/suunnistusjaosto

2

Husulan Kunto ry

2

Kotkan Pursiseura – Kotka Segelsällskap ry

4

Valkealan Kajo ry

6

Kymenlaakson Liikunta

2