KYMENLAAKSON URHEILUGAALA MUISTI PUURTAJIA JA MENESTYJIÄ

16.4.2021

Maakunnan liikunta- ja urheiluväen yhteen kokoava tilaisuus, Kymenlaakson Urheilugaala pääyhteistyössä Kymenlaakson Liikunnan, Kymenlaakson Liiton, Suomen Urheilugaalan ja Veikkaus Oy:n kanssa pidettiin tänä vuonna verkossa perjantaina 16.4 Kymenlaakson Liikunnan (KymLi) Facebookissa

Video nähtävissä kokonaisuudessaan https://www.facebook.com/132318546810987/posts/3995584360484367/?d=n

Gaala on osa Suomen Urheilugaala perhettä. Maakunnallinen gaala toimii valtakunnallisen Urheilugaalan rinnalla vahvistamassa suomalaisen urheilun palkitsemista ja arvostamisen osoitusta.

Gaalassa palkittiin huippu- ja kilpaurheilussa ansioituneita, seuratoiminnan aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttaja aktiiveja. Jokaisesta maakunnan kunnasta tuli palkituksi vähintään yksi liikunnan- ja urheilun aktiivinen liikuttaja. Palkintoja jaettiin 20 kategoriassa yhteensä 26 kappaletta.

Kaikista palkituista on lista erillisenä liitteenä nimineen sekä perusteluineen sivun alareunassa.

Palkittavista päätökset oli tehnyt Kymenlaakson Liikunta ry. Urheilijoiden valinnoissa tehtiin yhteistyötä Kymenlaakson urheilutoimittajien yhdistyksen kanssa. Vammaisurheilija esityksen teki Suomen Paralympiayhdistys. Maakunnan liikuntateon päätöksen oli tehnyt Kymenlaakson Liitto. Kuntien liikuttajia palkittaessa jokaisesta kunnasta tuli päätösehdotus palkintoraadille. Tänä vuonna oli käytössä neljättä kertaa ns. Suuri raati. Siihen oli kutsuttu 15 maakunnan vaikuttajaa kunta- ja valtakunnan politiikasta, yrityksistä sekä urheiluseuroista. Heille tehdyistä neljästä ehdokkaista he valitsivat elämänura palkittavan.

Elämänurasta palkittiin Juhani ”Jussi” Pousi. Hän on vuosikymmenet ollut vaikuttamassa merkittävällä taloudellisella tuella seurojen toimintaan. Tuonut liiketoimintaosaamisensa seurojen johtokuntiin. Juhani on ollut mm. Kouvojen, KooKoon pj sekä KPL, MyPan & Susien hallituksissa. Maakunnan seuroilta ja yksityisiltä henkilöiltä tuli palkintoraadille eri palkintoluokkiin n. 80 ehdotusta.

Maakunnallisessa urheilugaalassa halutaan edistää maakuntahenkeä. Juhlassa nostettiin esiin sitä osaamista, mitä kymenlaaksolainen liikunta- ja urheilukulttuuri pitää sisällään. ”Liikunta- ja urheiluseuroissa tekee tuhansia ihmisiä päivittäin vapaaehtoistyötä, jota ei koskaan tarpeeksi muisteta.” Toteaa Kymenlaakson Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen ja jatkaa ”KymLi ja gaala haluavat muistaa liikuttajia monella tapaa. Toissa viikolla julkaistujen uusien lasten ja nuorten liikkumissuositustenkin mukaisesti arki- ja hyötyliikunnan roolia tulee korostaa.”

Tämän vuoden gaalassa palkittiin mm. arkiliikunnan edistäjinä Suur-Miehikkälän koulun 1-2 luokat koulumatkapyöräilystä ja Laaksosen Heikki elämäntyöstään Kotkan puistojen kehittämisestä. Heikki on päättänyt lahjoittaa 500 euron tunnustuksensa käytettäväksi Koh­taa­mi­sia Kot­kas­sa -ta­pah­tu­mille. Niillä Inka Setälä & co. on va­paa­eh­tois­työl­lä tuot­ta­nut ja koor­di­noi­nut läm­min­hen­ki­siä ja monipuolisia tapahtumia. Ta­pah­tu­mia on ker­ty­nyt kymmeniä: Koh­taa­mi­sia Ka­ta­rii­nan Me­ri­puis­tos­sa, Il­lal­li­set Leh­mus­ku­jal­la sekä Rak­kaus­vii­kon Ru­set­ti­luis­te­lut Kot­kan jää­hal­lil­la. Hienoa Heikki ja Inka!

KymLin vuoden liikuttavana kumppanina palkittiin Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Kaakkois-Suomen piiri.


Palkitsemisien lisäksi juhlassa oli mukana esiintyviä taiteilijoita. Tv:stä tutut tähti tanssijat Katri Mäkinen ja Matti Puro sekä Kia Lehmuskoski ja Juha Pykäläinen. Artisteina Eveliina Määttä sekä Lauri Mikkola.