Kymenlaakson Osuuspankin tukea menesty nuuskatta kampanjalle

23.5.2019

Kymenlaakson Liikunta kiittää Kymenlaakson Osuuspankkia saamastamme tuesta Menesty nuuskatta! – Kouvolalaiset urheiluseurat yhdessä edistämään nuuskattomuutta kampanjaan

Osuuspankin Kaikki hyvä on parasta jaettuna -kampanjassa korostui halu edistää Kymenlaakson menestystä ja hyvinvointia tekemällä vaikuttavia tekoja yhteisön hyväksi yhdessä omistaja-asiakkaiden ja henkilöstökunnan kanssa. Haussa oli tuen saajiksi yhdistyksiä ja yhteisöjä, joiden toiminta tukee alueellista elinvoimaisuutta tai edistää terveyttä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Tukisumma on yhteensä 20 000 euroa.

Omistaja-asiakasyhteisön jäsenet saivat äänestää kolme tuen saajaa, jotka saavat 7 000, 5 000 ja 3 000 euron suuruisen tuen. Lisäksi oli henkilökunnan äänestämä 5000 euron tuki.

Näistä jäsenten valinnoista olimme yksi tuen saajista ja kampanjamme saa 3000 euroa. KymLi haki tukea nuuskan käytön vastaiseen kampanjointiin, joka sisältää 12-18 -vuotiaille suunnatun videon sekä juniorijoukkueiden nuuska-teemainen iltatilaisuus. Kampanjassa ja tukea käyttämässä ovat mukana mm. EHYT ry sekä Kouvolan kärkiseurat eli KooKoo, Kouvot ja KPL sekä Sudet Jalkapallo ja Sudet Salibandy. 

Lisäksi kumppaneina ovat mukana Kouvolan kaupungin liikuntapalvelut, nuorisopalveluiden ja ehkäisevän päihde- ja mielenterveystyön yksiköt.

Mukana olevien urheiluseurojen kanssa lajien harrastajille järjestetään nuuskakysely, jolla selvitetään nuuskan käyttöä kouvolalaisissa juniorijoukkueissa, jotta nuuskattomuutta voidaan edistää Kouvolassa oikeilla toimenpiteillä. Kysely on parasta aikaa avoinna! Toimenpiteiden tuloksia seurataan ensi vuonna uusittavalla kyselyllä. Kysely on suunnattu 12–18-vuotiaille.

Kyselyn tulokset julkaistaan Menesty nuuskatta! – Kouvolalaisten juniorijoukkueiden yhteinen ilta -tapahtumassa maanantaina 26.8.2019 Kuusankoskitalolla. Tapahtumassa perehdytään myös nuuskan käytön haittavaikutuksiin ja kuullaan nuuskattomien esikuvien tarinoita. Kampanjan mukana on myös tubettaja Herbalisti. Herbalisti on isosti mukana mm. elokuun tapahtumassa.

Pilotoinnin jälkeen kampanjaa levitetään koko maakuntaan

Tuen vastaanottivat tänään Kouvolan Osuuspankin tiloissa toiminnanjohtajamme Tommi Lehtinen sekä EHYT ry:n aluekoordinaattori Heli Vaija.