Kunnossa kassulle II -hanke tukee nuoria jo etupeltoon ennen varusmiespalvelukseen astumista

1.2.2022

Kunnossa kassulle II –hanke on Maanpuolustuksen kannatussäätiön tukema ja Kymenlaakson Liikunta ry:n (KymLi) koordinoima 3-vuotinen hanke (2022-2024), jonka tavoitteena on edistää varusmiespalveluksesta selviytymistä ennaltaehkäisevin toimin tukemalla nuoren hyvinvointia ja elintapamuutosta kohti terveellisempiä valintoja. 

Hanke kohdistuu pääasiallisesti 2. asteen, kutsuntojen ja varusmiespalvelukseen astumisen välille, mutta toimia toteutetaan myös 9. luokkalaisille sekä reserviläisille. 

Kuvaaja Birgitta Mitro

Kunnossa kassulle II -hankkeen vahvana yhteistyökumppanina toimii Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK, jonka toteuttama Kunnossa inttiin -kurssi on osana hankkeen maksutonta tarjontaa. 

Kunnossa inttiin -kurssiin ilmoittautuminen käynnissä nyt!
Lähipäivät 26.2. ja 7.5.2022

Kunnossa inttiin -kurssin tavoitteena on kutsuntaikäisten miesten sekä vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvien naisten fyysisen kunnon harjoittelun käynnistäminen ennen palvelukseen astumista. Kurssilla ohjataan osallistujia liikunnalliseen elämäntapaan. Välillisesti tavoitteena on varusmiespalveluksen keskeytysten vähentäminen sekä nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisy.

Lisätietoa Kunnossa kassulle II -hankkeen tarjonnasta ja toimenpiteistä