Harrastamisen mahdollistaminen koronarajoitteissa keskustelutilaisuus

28.1.2021

Useilta seuroilta on tullut toive pyrkiä vaikuttamaan päättäjiin turvallisen harrastamisen jatkumisen mahdollistamiseksi.

Jo YK lastenoikeuksien mukaisesti lasta koskevissa päätöksissä on aina ensisijaisesti harkittava lapsen etu. Sosiaalinen verkosto ja kaverisuhteet ovat lapsille urheilun lisäksi äärimmäisen tärkeitä ja ennaltaehkäisevät syrjäytymistä.

Lasten ja nuorten harrastusten rajoittamisen haitat eivät rajaudu vain fyysisiin vaikutuksiin. Rajoitusten seurauksena lapset ja nuoret menettävät myös urheilun myönteiset henkiset ja sosiaaliset hyödyt. Urheiluharjoitusten peruuntuminen tuo mukanaan yksinäisyyttä, pettymystä, pelkoa ja stressiä urheilutaitojen rapautumisesta. Joillekin lapsille urheiluharrastus on fyysinen ja psykologinen turvapaikka. Seuroista on tullut tietoa, että rajoitusten vuoksi monet lapset ja nuoret ovat lopettaneet harrastamisen ja lopettamisten kautta myös kokonaisten joukkueiden toiminta jouduttu lopettamaan.

Seurat ovat hoitaneet toimintaansa erittäin vastuullisesti ja rajoitteita kunnioittaen. Lasten ja nuorten liikunnan ja urheilussa on tullut erittäin vähän altistumisia.

Myös Kaakkois-Suomen Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminnanjohtajan sekä Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys ry toiminnanjohtajan kanssa käydyissä keskusteluissa heidän järjestöissään ollut merkittäviä haittoja. He ovat ilmaisseet halukkuutensa osalla liikunnan kanssa yhdessä vetoamassa päättäjiin yhdessä liikuntajärjestöjen kanssa.

Tämän asian tiimoilta haluamme kuulla seuroja ja saada mahdollisimman laaja vetoajien määrä mukaan. 

Pidämme jo maanantaina 1.2 klo 17.00 alkaen Teams järjestelmässä tilaisuuden. Pääset mukaan liittymällä tapaamiseen alla olevasta linkistä. Tilaisuudessa käydään läpi myös jo pienen työrukkasen seurojen tekemistä konkreettisista ehdotuksista.

Tilaisuudessa käydään läpi myös jo pienen seuratoimijoita koostuneen työrukkasen tekemistä konkreettisista ehdotuksista, miten seurat voisivat tulla vastaan, jotta jälleen uhkaava totaalinen harjoittelujen esto ei tulisi päälle.

Liity kokoukseen napsauttamalla tätä