Ari Pietarinen jatkaa KymLin puheenjohtajana

24.11.2020

Kymenlaakson Liikunnan syyskokous pidettiin Haminassa 24.11.2020.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Jukka Vilkki Kotkasta.

Hallituksen jäseniä valittaessa oli käytössä jälleen kevätkokouksen asettama ehdollepanotoimikunta. Kaikki jäsenet olivat erovuoroisia kun yhdistyksen sääntöjä oli kevätkokouksessa muutettu.

Toimikunta esitti puheenjohtajaksi Ari Pietarista jatkamaan. Pietarinen jatkaa puheenjohtajana ilman vastaehdokkaita seuraavalle kolmivuotiskaudelle.


Toimikunta esitti hallituksessa jatkamaan Mia Holmberg (Kotka), Timo Lehmusmetsä (Kouvola) Marko Leppä (Hamina), Nina Salmela-Mäkelä (Kouvola), Nina Tasa (Hamina) sekä uutena jäsenenä Teemu Mäkipaakkanen (Kouvola). Ehdotus hyväksyttiin ilman vastaehdokkaita.

Mäkipaakkanen on pitkänlinjan urheilumies ja toimii tällä hetkellä Kouvolan kaupungin liikuntapäällikkönä. ”Liikunta- ja urheilumiehenä olen tietysti otettu valinnastani. Liikunta ja urheilu ovat tärkeitä kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin kannalta, jotka tuovat meille jokaiselle elämyksiä, kokemuksia ja yhteisöllisyyttä. Tosin yhteiskunnassamme on niin valtakunnallisesti kuin Kymenlaaksonkin näkövinkkelistä monia haasteita, joihin liikunnan ja urheilunkin tulisi pystyä vastaamaan yhteistyössä eri tahojen kanssa. Aluejärjestö KymLi on kuntien tiivis kumppani ja tämä mahdollistaa vielä toiminnan kehittämistä entisestään” Mäkipaakkanen kommentoi valintaansa.


Puheenjohtaja Ari Pietarinen avauspuheessaan totesi, että Veikkauksen tuoton vähenemisen kompensointi kaikille edunsaajille valtion budjettivaroista oli merkittävä asia. Vuodesta 2022 eteenpäin tehtävään ratkaisujen hakuun Pietarinen tervehti ilolla Olympiakomitean uuden puheenjohtajan Jan Vapaavuorenkin kiinnittäneen tähän vahvasti huomiota. Asia on koko liikunta ja urheilukentän yhteinen Pietarinen totesi.


Vuoden toimintasuunnitelmassa toteutetaan kokonaisuudessaan ja laajasti toimintoja vastaamaan valtioneuvoston antaman liikuntapoliittisen selonteon sekä hallitusohjelman esityksiin kansalaisten fyysisen aktiivisuuden merkittävään lisäämiseen kaikissa ikä- ja väestöryhmissä.


Valtakunnallisen liikuntafoorumin järjestäminen marraskuussa tuo valtakunnan liikuntajohdon laajasti Kouvolaan. Foorumiin odotetaan jopa 300 osallistujaa. Maakunnan omista tarpeista valinnoiksi nousevat terveysliikuntastrategian jalkauttamisen jatkaminen sekä urheilustrategian toteuttaminen mm. seurojen elinvoimaisuuden näkökulmasta sekä toimijoiden sitouttaminen. Etelä-Kymenlaakson ja Kouvolan urheiluakatemioiden elinvoimaisuuden lisääminen ovat KymLin työssä painopisteenä huippu-urheilussa.


KymLi aloittaa toimintansa 23. vuoden maakunnallisesta tarpeesta nousevan vakiintuneen toiminnan jatkamista. KymLi jatkaa myös monipuolista hanketoimintaa omana toimintanaan tai kumppanina. Hankkeina toteutetaan mm. valmentajakoulutusta yhteistyössä Pietarin urheilukomitean kanssa, seurojen valmentamista työllistämiseen sekä sekä sporttivaunua vieden liikuntavälineitä ja toimintaa maaseutukoulujen pihoille. Uusina hankkeina on haettu / haetaan mm. aiemmin valtakunnan mallina toimineen Kunnossa Kassulle hankkeen kakkosvaiheeseen tukea kehittämään varusmiespalvelukseen menevien kuntoa. Kokonaan uutena haetaan uutta sukupolvea ohjaamiseen ja valmentamiseen mm. MLL piirin kanssa yhteistyöllä ohjaajan polku hankkeella.


KymLissä työskentelee seitsemän päätoimista henkilöä