Aktiivisuutta työpäiviin – ilmaiskokeilulla taukoliikunta tavaksi

12.8.2020

Julkaistu: 11.8.2020

Monet meistä panostavat mielellään aktiivisuuteen ja liikkumiseen työpäivän jälkeen: aina iltapäivästä myöhäiseen iltaan asti kuntosalit, ryhmäliikuntatunnit ja lenkkipolut täyttyvät tunnollisista liikkujista. Muistamme kyllä pitää huolta terveydestämme vapaa-ajalla, mutta usein unohdamme yhden tärkeän, nykyään valtakunnalliseen liikuntasuositukseenkin kuuluvan seikan – nimittäin paikallaanolon tauottamisen työpäivän aikana. Runsas paikallaanolo on suomalaisille suuri terveysriski, joka muun muassa hidastaa kehon aineenvaihduntaa, lisää tuki- ja liikuntaelinten vaivoja ja osaltaan pahentaa monia jo olemassa olevia sairauksia.

Tähän ajankohtaiseen ongelmaan ratkaisun tarjoaa Buusti360-hyvinvointiohjelman uusimmaksi yhteistyökumppaniksi valikoitunut, kotimainen BREAK PRO -taukoliikuntasovellus. BREAK PRO -taukoliikuntasovellus muistuttaa käyttäjäänsä tauoista säännöllisin väliajoin ja ohjaa liikuntasuositusten mukaista, virkistävää taukoliikuntaa. Sovellus edistää istuma- ja päätetyötä tekevän terveyttä ja työkykyä vetreyttämällä kehoa, vilkastuttamalla aineenvaihduntaa sekä antamalla aivoille mikrotauon työstä. BREAK PRO pitää huolen henkilöstön hyvinvoinnista myös työhyvinvointipäivien ulkopuolella, ja varmistaa, ettei terveys pääse unohtumaan kiireenkään keskellä.

Break Pro Finlandin toimitusjohtaja ja työfysioterapeutti Janne Rajakallio painottaa taukoliikunnan hyötyjen ulottuvan myös työpäivän ulkopuolelle: “Paitsi että taukoliikunta ehkäisee tehokkaasti monia tuki- ja liikuntaelinten sairauksia, se myös aktivoi tukilihaksia pitkin päivää, ja siten itseasiassa ehkäisee myös työpäivän jälkeisiä urheiluvammoja. Lyhyt taukojumppa säännöllisin väliajoin on pieni teko, mutta sillä on suuri vaikutus hyvinvointiimme.”

Break Prolla ollaan innoissaan alkavasta yhteistyöstä Buusti360:n kanssa, sillä nyt tärkeä asia tavoittaa yhä useammat suomalaiset työyhteisöt. “BREAK PRO on erinomainen lisä Buusti360:n kattavaan palvelutarjontaan. Yhdessä pystymme varmasti lisäämään suomalaisten työpaikkojen aktiivisuutta ja vähentämään sairauspoissaoloja maanlaajuisesti”, Janne iloitsee.

Buusti360 tarjoaa nyt kaikille asiakkailleen BREAK PRO -taukoliikuntasovelluksen ilmaisen koekäytön kuukauden ajaksi. Koekäytön saat tilattua Buustin yhteyshenkilösi kautta tai kotisivujen yhteydenottolomakkeella. BREAK PRO -taukoliikuntasovellus on saatavilla kaikille laitteille, joten sen käyttö onnistuu niin toimistolla kuin etätöissäkin. Tule sinäkin mukaan lisäämään aktiivisuutta suomalaisille työpaikoille!

Lue lisää Buusti360 -hyvinvointiohjelmasta tästä  ja inspiroidu!  



Kymenlaakson Liikunta ry on alueellinen Buusti360 -hyvinvointipalvelun palveluntuottaja.
Työhyvinvointiin liittyvissä asioissa sinua palvelee sanna.saarinen@kymli.fi  p. 040 483 5405

Voit ottaa yhteyttä myös Buusti360- verkkosivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla tästä