Häirintävapaa urheilu

Mitä on häirintä, entä kiusaaminen? Mitä tehdä, jos seurassanne ilmenee häirintää? Ongelmia voi syntyä lajissa kuin lajissa niin yksilö- kuin joukkuelajeissa, harrasteryhmissä tai huippu-urheilun parissa. 

Urheiluseuroissa on hyvä miettiä etukäteen, miten mahdollisia ongelmia tulisi hoitaa. Onko seurassanne keskusteltu, kuka asiaa alkaisi hoitamaan, mihin tahoon pitäisi ottaa yhteyttä ja mistä saa apua?

Ajankohta: 5.2.2020 klo 17-20

Paikka: Pohjolatalon 4. kerroksen kokoustila

Käyntiosoite:Kauppamiehenkatu 4, Kouvola

Hinta: Koulutus on maksuton

Järjestäjä: Kymenlaakson Liikunta ry ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston 

Kouluttaja: Väestöliiton ja SUEKn asiantuntijat

Ilmoittautuminen: 3.2.2020 mennessä alla olevalla ilmoittautumislomakkeella.

Kesto 3 h

Koulutukseen mahtuu 60 henkilöä

Huom! Ilmoittautumisen tarkoituksena on varmistaa paikkojen riittävyys sekä tarjoiluiden määrä.

Koulutuksessa keskustellaan seksuaalisen häirinnän ja hyväksikäytön ennaltaehkäisystä ja häirintätapauksiin puuttumisesta. Lisäksi pohditaan liikunta- ja urheilujärjestöissä heränneistä kysymyksistä häirintään liittyen. Osallistujat kuulevat yleisesti häirinnästä urheiluseuroissa ja aiheesta tehtyjä selvityksiä. Tärkeinä teemoina ovat myös häirinnän ja kiusaamisen määrittely sekä malleja, miten tilanteita viedään eteenpäin.

Kouluttajana toimivat asiantuntijat Väestöliitosta ja SUEKista. Lisäksi kuulemme case-esimerkin ja siitä, miten seura lähti viemään asiaa eteenpäin.

Aihe on ajankohtainen ja aiheeseen liittyviä tarinoita on voinut lukea lehdistöstä. Tapaukset osoittavat, että huoli on todellinen eikä seuroissa voida enää ajatella, ettei meidän lajissa käy mitään vastaavaan. Kaikkeen häirintään, kiusaamiseen ja hyväksikäyttöön on ehdoton nollatoleranssi urheilussa. Häirintää ei tule sietää ja siihen on puututtava kaikissa ympäristöissä, myös urheilussa. On hyvä, että asiasta keskustellaan ja seurat ovat tehneet valmiita ratkaisumalleja. Avoimessa ja turvallisessa ympäristössä rajat ovat selviä kaikille seuratoimijoille ja niitä kunnioitetaan.

Koulutukseen ilmoittautuminen

Tietosuojaseloste

Olen lukenut KymLin tietosuojaselosteen ja hyväksyn ehdot *

Tietosuojaseloste löytyy ilm.lomakkeen alta

Kuvauslupa

KymLi ottaa koulutuksen aikana yleiskuvia sekä mahdollisesti videomateriaalia omaan käyttöönsä. Materiaalia voidaan jakaa sosiaaliseen mediaan ja käyttää KymLin markkinoinnissa ja viestinnässä. Annan suostumukseni kuvien ja/tai videoiden käyttöön.

Kuvauslupa *

Peruutusehdot

Peruutusehdot:
Haluttaessa tilalle voidaan vaihtaa toinen osallistuja.

Kymenlaakson Liikunnalla on oikeus peruuttaa koulutus, jos sille ei ilmoittaudu riittävästi osallistujia (8 hlöä).