Jäsenseuroille|Työhuone

Liikunnan ja urheilun puurtajia ja parhaita palkittiin palkitsemisjuhlassa

13.2.2015

Kymenlaakson Liikunta ry järjesti yhteistyössä Kymenlaakson Liiton kanssa maakunnallisen liikunnan ja urheilun palkitsemistilaisuuden Kouvolassa perjantaina 13.2.2015. Juhla keräsi yhteen Kymenlaakson liikunta- ja urheiluväen sekä maakunnan keskeiset vaikuttajat. Juhlassa nostettiin esiin sitä osaamista, mitä kymenlaaksolainen liikunta- ja urheilukulttuuri pitää sisällään ja tätä kautta nostettiin maakuntahenkeä.

 

Juhlassa palkittiin parhaita urheilijoita, urheiluseuroja, seura-aktiiveja sekä muita liikunnan ja urheilun sektorilla kunnostautuneita. Palkittavia oli yhteensä 19:sta kategoriasta ja yhteensä 25 henkilöä, seuraa tai yhteisöä. Jääkiekon Mestiksen mestaruuden ja nousun Liigaan saavuttanut KooKoo palkittiin juhlassa peräti kolmella palkinnolla. Seura / joukkue valittiin vuoden joukkueeksi, vuoden urheiluteon tekijäksi sekä yleisöäänestyksen voittajaksi. Yleisöäänestys järjestettiin Kymen Sanomien ja Kouvolan Sanomien sivuilla sekä lehdissä ja siihen tuli ääniä yhteensä 1305 kappaletta. Näistä voittaja keräsi 302 ääntä. Äänestyksessä Sanomien 100 euron lahjakortin voittivat Jouni Harjamaa sekä Juuso Laitinen. Illalliskortin juhlaan voittivat Nelli Järvinen, Kimmo Piilola sekä Antti Lahtinen. Kiitos kaikille äänestäneille!

Palkittavista mm. vuoden urheilijaksi valittiin skeetampuja Tommi Takanen, elämänura palkinnolla palkittiin jääkiekkovaikuttaja Heikki Koskinen, Veikkauksen Jokeri-palkinnolla vammaisurheilun pitkäaikainen ja ansiokas toimija Jarmo Olenius, vuoden nuorisourheiluseurana Kotkan Telinevoimistelijat ry sekä vuoden terveysliikuttajana Kotkan Sydänyhdistys ry.

Kaikista palkituista on lista  nimineen sekä perusteluineen sivun alareunassa liitteenä.

Paikalle juhlassa oli noin 100 henkilöä. Mukana oli laajalti liikunta- ja urheiluseurojen edustajia sekä päättäjiä. Juhla oli tänä keväänä järjestyksessään kymmenes.

Juhlan avasi taiteellinen osio, josta vastasi Pinja Torniainen pianolla.  Maakunnallista liikunnallista osaamista esittivät kouvolalainen kilpacheerleadingseura Black Diamond Cheerleaders ry:n ryhmät Mirage ja Mystique sekä pallovirtuoosi Jimi Kyytsönen.

Palkittavista päätökset oli tehnyt Kymenlaakson Liikunta ry. Urheilijoiden valinnat tehtiin yhteistyössä Kymenlaakson urheilutoimittajienyhdistyksen kanssa. Vammaisurheilija esityksen teki Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry. Maakunnan liikunta- ja urheiluteon päätöksen oli tehnyt Kymenlaakson Liitto. Kuntien liikuttajia palkittaessa jokaisesta kunnasta tuli päätösehdotus palkintoraadille. Maakunnan seuroilta tuli palkintoraadille eri palkintoluokkiin yli 70 ehdotusta. Kiitos aktiivisen hyvistä ehdotuksista!

Tässä juhlassa pystytään huomioimaan vain osa sadoista jopa tuhansista vapaaehtoisista, jotka palkinnon ansaitsevat ja se jää aina harmittamaan, mutta toivomme kiittämisen ja respect –kulttuurin yhä lisääntyvän myös jokaisessa liikunta- ja urheiluseurassa,  sillä meillä on maakunnassa erittäin paljon aktiivisia ja osaavia vapaaehtoisia toimijoita.

Päätössanat juhlassa lausui maakuntahallituksen puheenjohtaja Harri Helminen.

Juhlapuhetta ei tänä vuonna juhlassa pidetty vaan juhlaa oli viety enemmän gaalamaiseen formaattiin. Juhlallisuuksien jälkeen väki siirtyi illallisen pariin.

Kiitos kaikille  osallistuneille, jotka teitte juhlasta juhlan. Onnittelut vielä myös kaikille palkituille. Olette palkintonne ansainneet upeilla toiminnoillanne.

Kymenlaakson Liikunta haluaa myös kiittää juhlan yhteistyöstä Kymenlaakson Liittoa, Kymenlaakson Urheilutoimittajia, Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU:ta, Kouvolan Lääkäriasemaa, Palkinto Pajarista, Kymenlaakson Osuuspankkia, Nordeaa, Tykkimäen Huvipuistoa, Veikkausta, Kotimaan Puhelinpalvelua, Kouvolan Sanomia, Kymen Sanomia, Intersport Kouvolaa, Kaupunkilehti Ankkuria ja PK:ta, Tulosmarkat Oy:tä sekä KSS Energiaa.

 

Lisätietoja

Tommi Lehtinen

toiminnanjohtaja

tommi.lehtinen(a)kymli.fi