Vähävaraisten perheiden liikunnan rahasto

30.8.2023

Kymenlaakson Liikunta on perustanut vähävaraisten perheiden liikunnan tukemiseksi rahaston, 
jonka tarkoituksena on tukea kymenlaaksolaisten lasten liikunnan harrastamista urheiluseuroissa. Kohderyhmänä ovat alle 18 -vuotiaat.

Rahaston alkupääomasta ovat vastanneet merkittävillä tuilla Ässä-Asunnot Oy sekä Parik-säätiö. Varoja kerätään myös mm. 2.9.2023 järjestettävällä Rotary Charity hyväntekeväisyysottelulla

”Harrastamisen kulut ovat nousseet jyrkästi myös kustannustehokkaissa urheiluseuroissa” toteaa KymLin toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen ja jatkaa ”Kulujen kasvaminen on haastava asia, jota tulee pyrkiä rajoittamaan. Haluamme tällä tavalla yhteistyössä kumppaneidemme kanssa vastuullisesti auttaa perheitä pitämään lapsia laadukkaissa urheiluseuroissa mukana.”

Parik-säätiön hallinnoima Goodwill on voittoa tavoittelematon kierrätysmyymälä, jossa voit tehdä yksilöllisiä ja edullisia löytöjä. ”Meille voit lahjoittaa itsellesi tarpeettomat hyväkuntoiset tavarat, samalla tuet paikallista työllistämistoimintaa.” toteaa Paris-säätiön toimitusjohtaja Timo Pesu ja jatkaa ”Goodwill Kouvolan myymälän tuotoista osa käytetään Kouvolan seudun lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. KymLin kanssa saamme laajemmin tietoisuuteen liikuntavälineiden kierrätys mahdollisuutta kauttamme.  Yhdessä teemme vastuullisesti hyvää – annamme kaikille tarinoille jatkoa.”

Goodwill Kouvola palvelee osoitteessa Kuusaantie 1.

KymLi vähävaraisten perheiden liikunnan rahasto

Säännöt:

 1. Rahaston tarkoituksena on tukea vähävaraisia kymenlaaksolaisia perheitä, joiden taloudellinen tilanne ei mahdollista lasten liikunnan harrastamista maksullisissa lajeissa urheiluseurassa ja/tai urheiluakatemiassa. Lapseksi määrittelemme alle 18 -vuotiaan.
 2. Kymenlaakson Liikunta ry voi ottaa rahastoon yksityisiltä, yrityksiltä ja yhteisöiltä 
  vastaan lahjoituksia ja testamentteja, jotka täyttävät rahaston ehdot. 
  Rahastoon voidaan haluttaessa kerätä rahaa myös keräyksin, jotka vaativat rahankeräysluvan.
 3. Tuki on harkinnanvarainen ja tapauskohtainen kuitenkin niin, että tasavertaisuus toteutuu. Tuen myöntämiseen vaikuttavia tekijöitä: perheen äkillinen ja tilapäinen taloudellinen ahdinko (tulipalo, putkiremontti tms.), muutos perhesuhteissa esim. avioero, yksinhuoltajuus, monilapsisuus, työttömyys. 
 4. Tukea voi hakea välttämättömiin varusteisiin, kuukausi- ja kausimaksuihin, kilpailumaksuihin, urheiluakatemiamaksuihin, bussikorttiin (jos muu kyyti tai omin voimin kulkeminen ei onnistu). 
 5. Tukea ei makseta rahana vaan kohdennetaan suoraan laskulla maksettaviin kuluihin. 
 6. Kertaluonteinen tai jatkuva tuki (esim. urheiluväline tai kuukausimaksut). 
 7. Vapaamuotoinen hakemus, missä perhe itse kuvaa tilannettaan ja perusteita haettavalle tuelle. Seurayhteys tms. on kuvattava, jos ja kun maksu osoitetaan seuralle. Perhe toimittaa harrastus- tai välinelaskun tai sen kuitin KymLille. 
 8. Vain yksi harrastus ja maksu (myös jatkuva)/lapsi tai nuori. Määrä maksimissaan 200€ / lapsi.
 9. Rahastoa kartutetaan lahjoituksin ja erilaisten tapahtumien tai tempausten kautta. Rahastoon kertyvien varojen mukaan rajataan maksimi jakomäärä vuodessa.
 10. Hakemusten käsittelyistä ja päätöksistä vastaavat KymLi toiminnanjohtaja ja hänen varahenkilönsä. Hakemuksia käsitellään nopeasti ja toiminnanjohtaja raportoi päätöksistä KymLi hallituksen kokouksissa ilman henkilöiden / perheiden tunnistettavuutta. 
 11. Hakemukset käsitellään kaksi kertaa vuodessa ja hakuajat hakemuksien käsittelyyn ovat 1.11 ja 1.5. mennessä.

Hakemukset sähköpostitse

tommi.lehtinen(a)kymli.fi 

Rahaston tilinumero on OP FI10 5750 0110 0147 44