Seuratoimija - kehitetään seurasi toimintaa yhdessä pandemia-ajasta huolimatta!

27.3.2020

Normaali harjoittelutoiminta on seuroissa seisahtunut ja monista seuratoimijoista, valmentajista ja ohjaajista saattaa tuntua, että nyt ei voi tehdä mitään seuran eteen. On totta, että poikkeuksellisen tilanteen takia arkemme on muuttunut, mutta asiat, joille emme voi tehdä mitään, kannattaa jättää omaan arvoonsa. Sen sijaan kannattaa panna paukkuja muuhun: aina on asioita, joita voimme tehdä. Ja jos emme tee mitään, saattaa paluu arkeen olla karu sen jälkeen, kun poikkeustilanne on ohi. Kun arki joskus palaa, palaa seura-arkeen suureellisesti. Arjen palattua yhteiskuntamme tarvitsee hyvinvointia ja liikuntaa tarjoavia seuroja entistäkin enemmän. Seura-aktiivi, valmistaudu siis normaaliin!

Nyt on hyvä hetki tehdä seurassa niitä asioita, jotka normaalisti jäävät arjen kiireissä tekemättä eli niitä kuuluisia "ikuisuusprojekteja". Milloin olette tarkastaneet seuranne säännöt? Jos niitä ei ole vuosiin päivitetty, nyt on hyvä hetki päivittää ne ajan tasalle. Kaipaavatko seurasi verkkosivut uudistamista? Vai onko vallitseva tilanne saanut teidät tarkastelemaan seuranne tarkoitusta ja arvoja? Tai pohtimaan mikä on teidän seuran tulevaisuuskuva ja minkälainen urheiluseura haluatte olla viiden vuoden päästä? Oman seuran kehittämistarpeiden selvittäminen kannattaa aloittaa tutustumalla seuratoiminnan tsekkauslistaan!

Seuratoiminnan kehittämisen tukemiseksi ovat yhdessä Olympiakomitea, lajiliitot sekä liikunnan aluejärjestöt kehittäneet Tähtiseura-laatuohjelman. Se koostuu neljästä osa-alueesta: urheilutoiminnasta, hallinnosta ja johtamisesta sekä seuran ihmisistä ja aineellisista resursseista. Maksuton ohjelma tarjoaa seuroille digitaalisia työkaluja, kehittämistä tukevaa materiaalia sekä uusia toimintatapoja elinvoimaisen ja laadukkaan seuratoiminnan edistämiseksi. Kokonaisvaltainen kehittämisohjelman suorittama ja auditoinnin läpäisemä seura saa tunnukseksi Tähtimerkin.  Yhdessä Tähtiseurat muodostavat Tähtikuvion – jatkuvan kehittämisen verkoston. Sen kautta seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat keskenään hyväksi koettuja käytäntöjä.

Olemme luoneet seuroille tehtäväpankin, johon on tullut itsenäisesti suoritettavaa materiaalia sekä tehtäviä joiden tekemiseen saa maksuttomasti.

Lisäksi järjestämme seuroille etäseuratapaamisia Teams:n välityksellä viikko 15 lähtien. 

Ensimmäiset Teams-tapaamiset järjestetään

ma 06.04. klo 17.30-19 

ke 8.4. klo 13-14.30

Teams-tapaamisiin pääset osallistumaan etusivulta löytyvästä koulutus-ja tapahtumakalenterista