Kymenlaakson Urheilugaalassa muistettiin puurtajia ja menestyjiä

17.2.2023

Maakunnan liikunta- ja urheiluväen yhteen kokoava tilaisuus, Kymenlaakson Urheilugaala pääyhteistyössä Kymenlaakson Liikunnan, Kymenlaakson Liiton, Suomen Urheilugaalan ja Veikkaus Oy:n kanssa pidettiin tänä vuonna Kotkassa 17.2.2023 Sokos Hotelli seurahuoneella. Gaala oli loppuunmyyty ja sinne osallistui 150 henkilöä.

Gaala on osa Suomen Urheilugaala perhettä. Maakunnallinen gaala toimii valtakunnallisen Urheilugaalan rinnalla vahvistamassa suomalaisen urheilun palkitsemista ja arvostamisen osoitusta.

Gaalassa palkittiin huippu- ja kilpaurheilussa ansioituneita, seuratoiminnan aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttaja aktiiveja. Jokaisesta maakunnan kunnasta tuli palkituksi vähintään yksi liikunnan- ja urheilun aktiivinen liikuttaja. Palkintoja jaettiin 21 kategoriassa yhteensä 26 kappaletta.

Kaikista palkituista on lista liitteenä nimineen sekä perusteluineen sivun alareunassa.

Palkittavista päätökset oli tehnyt Kymenlaakson Liikunta ry. Urheilijoiden valinnoissa tehtiin yhteistyötä Kymenlaakson urheilutoimittajien yhdistyksen kanssa. Vammaisurheilija esityksen teki Suomen Paralympiayhdistys. Maakunnan liikuntateon päätöksen oli tehnyt Kymenlaakson Liitto. Kuntien liikuttajia palkittaessa jokaisesta kunnasta tuli päätösehdotus palkintoraadille. Tänä vuonna oli käytössä kuudetta kertaa ns. Suuri raati. Siihen oli kutsuttu 15 maakunnan vaikuttajaa kunta- ja valtakunnan politiikasta, yrityksistä sekä urheiluseuroista. Heille tehdyistä viidestä ehdokkaista he valitsivat elämänura palkittavan.

Elämänurasta palkittiin Mia Holmberg Kotkasta. Hän on laaja, monipuolinen ja erittäin aktiivinen terveysliikunnan puolestapuhuja ja vaikuttaja. Hän mm: Tuonut taukovoimistelut yrityksiin jo 1974 (Kotkan Mylly) ja saanut sieltä Työterveyslaitoksen mukaan tekemään yläraajojen rasituksen ehkäisyohjelman. Hän on lisäksi mm. ollut toinen maakunnallisen terveysliikuntastrategian kirjoittaja ja toiminut kunnallisissa luottamustehtävissä kolmessa lautakunnassa kuudella vuosikymmenellä.

Maakunnallisessa urheilugaalassa halutaan edistää maakuntahenkeä. Juhlassa nostettiin esiin sitä osaamista, mitä kymenlaaksolainen liikunta- ja urheilukulttuuri pitää sisällään. ”Liikunta- ja urheiluseuroissa tekee tuhansia ihmisiä päivittäin vapaaehtoistyötä, jota ei koskaan tarpeeksi muisteta.” Toteaa Kymenlaakson Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen ja jatkaa ” Liikunta- ja urheiluseurat liikuttavat yli miljoonaa suomalaista ja ovat Suomen suurimman kansanliikkeen kivijalka. Seuratoiminta on merkittävä hyvinvoinnin tuottaja ympäri maata. Mutta kuten tänään palkituista nähtiin, on liikuntaa, liikettä ja fyysistä aktiivisuutta lisäämistä monissa muissakin paikoissa. Varhaiskasvattajat, koulut ja työpaikat sekä myös esim. entinen sairaanhoitopiiri, eli nykyinen hyvinvointialue.”

Esimerkiksi KymSotesta palkittiin vuoden terveysliikuttajana hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen kehittämispäällikkö Sanna Koste. Perusteluissa mainitaan mm. ” Sannan vaikutus ollut merkittävä saataessa mm. ihmisten käyttöön Elma elintapaohjauksen palvelutarjotin, joka on tukena kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Elma opastaa, tarjoaa testausta ja tietoa sekä ohjaa tarvittaessa ottamaan yhteyttä ammattilaiseen myös sivuston hyvinvointirobotin chat-kentässä. Vankkaa ja aktiivista ennaltaehkäisevän työn koordinointia edistämällä vahvaa maakunnallista yhteistyötä.”

Palkitsemisien lisäksi juhlassa oli mukana esiintyviä taiteilijoita. Musiikista vastasi Robert Kyöstilä ja lavaesiintymisistä kotkan Hyrrien tanssijat sekä Sirkuskoulu Bravuurin esiintyjät.

Onnittelut vielä palkituille sekä kiitos upeasta työstänne Kymenlaakson liikkeen, liikunnan ja urheilun eteen

Kiitos myös kaikille paikalla olleille henkilöille. Te teitte juhlasta juhlan. Kiitos myös laajalle yhteistyöverkostolle. Ilman teitä gaalaa pystyttäisi toteuttamaan

Gaalan kumppaneina:

 • Kymenlaakson Liitto
 • Veikkaus Oy
 • Kymen Seudun Osuuskauppa
 • KSS Energia Oy
 • Kymenlaakson Osuuspankki
 • Mehiläinen Oy
 • InterSport Kouvola
 • Kaupunkilehti Ankkuri
 • Kaupunkilehti Pohjois-Kymenlaakso
 • Palkinto Pajarinen Oy
 • Suomen Urheilukortti Oy
 • Printcom Center Oy
 • Suomen Ässä-Asunnot Oy