Korona-avustukset liikunta- ja urheiluseurojen toiminnan turvaamiseksi nyt haettavissa

31.5.2021

Kuvassa tekstinä vain korona ja avustukset. Alakulmassa Suomen leijonan kuva sekä valtioneuvosto sana

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut liikunta- ja urheiluseurojen haettavaksi avustuksen, jolla turvataan lasten ja nuorten harraste-, kilpa- ja huippu-urheilutoimintaa koronaepidemian aikana. Avustukset kuuluvat kulttuuri-, liikunta- ja tapahtuma-alan korona-tukipakettiin, joka sisältyy vuoden 2021 toiseen lisätalousarvioesitykseen.

Avustuksella turvataan yhdistysmuotoisten liikunta- ja urheiluseurojen toiminnan jatkumista koronapandemian aiheuttamien taloudellisten vaikeuksien osalta. Avustuksella voi kattaa tappioita ja kustannuksia, joita on syntynyt esimerkiksi toiminnan väliaikaisesta keskeytymisestä tai uudelleenjärjestelyistä sekä vuokra- ja palkkakustannuksista.

Avustusta voi hakea 1.2.–31.5.2021 aiheutuneisiin kustannuksiin. Ministeriö voi käyttää avustuksiin enintään 4,5 miljoonaa euroa.

Ministeriön toive olisi, että hakijat voisivat tehdä haun sähköisesti, koska paperisena tulevat hakemukset hidastavat käsittelyä olennaisesti.

Seurat, joilla ei ole vielä Suomi.fi-asiointivaltuuksia, toivotaan hakevan syksyn haussa, jolloin toivottavasti ne valtuudet olisivat jo olemassa.

Jos seura on kuitenkin erittäin huonossa taloudellisessa tilanteessa niin ministeriöstä saa pyydettäessä paperisen hakulomakkeen.

Paperisena hakemuksensa jättävien osalta toivotaan, etteivät jättäisi hakemista viimeiseen päivään, jotta kirjaamo ehtii ne kirjata ja hakemustiedot olisi saatavissa sitten käsittely-yhteenvetoon mahdollisimman nopeasti haun päätyttyä.

Alla liitteenä hakemuksessa kysyttävät kysymykset nähtäväksi

Hakuaika päättyy 15.6.2021 klo 16.15. Päätökset avustuksista tehdään kesäkuussa.

Lisätietoja:

  • Ylitarkastaja Sari Virta, p. 0295 330 377
  • Ylitarkastaja Kari Niemi-Nikkola, p. 0295 330 013