Case Planray


Terve henkilökunta on tehokas henkilökunta

Julkaistu: 22.4.2020

“Meillä Planraylla arvostetaan oman kunnon ylläpitämistä. Se heijastuu kaikkeen: niin työhön kuin vapaa-aikaan. Jos menee hyvin kotona, menee varmasti paremmin myös töissä, ja se on kaikkien etu. Ruoka ja unikin maistuvat paremmin, kun on päivittäin aktiivinen. Jos ajatellaan hyvinvointia yrityksen toiminnan näkökulmasta, niin terve henkilökunta on tehokas henkilökunta. Me haluamme tarjota meidän tiimillemme mahdollisuudet pitää itsestään huolta ja olla näin mukana hyvinvoivassa työporukassa”, yrityksen toimitusjohtaja Toni Piirainen kertoo.

Työhyvinvointi koostuu monesta eri tekijästä eikä sen kehittäminen synny yksittäisillä tempauksilla.

Työhyvinvoinnin kehittäminen on investointi tulevaan, joka voi maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.

TUTKIMUSTEN MUKAAN työhyvinvoinnilla on merkittävä myönteinen vaikutus muun muassa työn tuottavuuteen, työtyytyväisyyteen sekä sairauspoissaoloihin ja tapaturmiin. Näin ollen siihen tehdyt satsaukset näkyvät viivan alla positiivisena tuloksena vasta pitkällä aikavälillä.

Liikunnan aluejärjestöjen Buusti360-palvelu tarjoaa työyhteisöille liikettä ja hyvinvointia valtakunnallisesti. Hyvinvointiohjelma tarjoaa yrityksille monipuolisia ja räätälöityjä palveluja liikkeen ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Mukana on laaja asiantuntijajoukko, josta löytyy osaajia eri työhyvinvoinnin osa-alueille.

Palvelussa kartoitetaan kehitettävät osa-alueet ja suunnitellaan yhdessä tarvittavat ja toteutettavat mittarit sekä toimenpiteet.

Yksi Buusti360-hyvinvointiohjelmaan mukaan lähteneistä yrityksistä on kajaanilainen perheyritys Planray Oy. Yrityksessä on jo pidemmän aikaa pyritty satsaamaan työntekijöiden hyvinvointiin.

– Planray on mahdollistanut työntekijöilleen monenlaisia mahdollisuuksia aktiivisuuden lisäämiseen. Näitä toimenpiteitä ovat mm. oman kuntosalin käyttömahdollisuus, kuntotestit koko henkilöstölle, työmatkaliikuntaan kannustaminen sekä liikunta- ja virkistyssetelit vapaa-ajan liikunnan lisäämiseen. Olemme järjestäneet virkistystapahtumissa yleensä myös liikuntaa, ja jatkossa myös työntekijät pääsevät ottamaan niistä enemmän vastuuta, Piirainen summaa.

YRITYS ON TEHNYT yhteistyötä Kainuun Liikunnan kanssa muun muassa kuntotestien merkeissä. Testeistä on muodostunut jo vuosittainen perinne.

– Taitaa olla jo viides vuosi menossa. On kiinnostavaa nähdä, miten omassa kunnossa tapahtuu muutoksia ja miten koko tiimi sijoittuu kansallisiin keskiarvoihin nähden, Piirainen muistelee.

– Kuntotestit ovat sellainen tunteita herättävä asia, mutta uskon, että vaikka välillä kehtuuttaa mennä testeihin, niin silti kaikkia kiinnostaa omat tulokset.

Planray hyödyntää Buusti360-palveluista saatua kokemusta työhyvinvoinnin kehittämisessä. Seuraavana tavoitteena on dokumentoida opitut asiat työhyvinvointisuunnitelmaan.

– Kun työhyvinvointia kehitetään, on siinä hyvä ottaa tiimin jäsenet yksilöinä huomioon ja kuunnella heidän toiveitaan ja tarpeitaan, Planrayn toimitusjohtaja vinkkaa.

Ohjelma on suunniteltu joustavaksi ja palveluista pystyy jokainen työyhteisö valitsemaan asiantuntijan kanssa juuri heille kaikkein sopivimmat työkalut.