Jäsenseuroille|Työhuone

Loppuunmyyty Kymenlaakson Urheilugaala kiitti ja palkitsi

25.1.2019

Maisa Föhr. Elämänura
Markku Artiola. Vuoden vammaisurheilija
Inja & Julius Lohman
Gaalavieraita
Peli-Karhut

Kymenlaakson Liikunta järjesti yhteistyössä Kymenlaakson liiton ja Veikkaus Oy:n kanssa järjestyksessään 14.kerran maakunnallisen liikunnan ja urheilun palkitsemisjuhlan urheilugaalan perjantaina 25.1.2019 Kouvolassa Pato Areenalla.. Gaala on osa Suomen Urheilugaala perhettä. Maakunnallinen gaala toimii valtakunnallisen Urheilugaalan rinnalla vahvistamassa suomalaisen urheilun palkitsemista ja arvostamisen osoitusta. Kymenlaakson gaalassa paikalla oli 200 henkilöä ja se oli loppuunmyyty. Mukana oli laajalti liikunta- ja urheiluseurojen edustajia, liikemaailman edustajia sekä kuntavaikuttajia.

 

Gaalassa palkittiin huippu- ja kilpaurheilussa ansioituneita, seuratoiminnan aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttaja aktiiveja. Jokaisesta maakunnan kunnasta tuli palkituksi vähintään yksi liikunnan- ja urheilun aktiivinen liikuttaja. Palkintoja jaettiin 20 kategoriassa yhteensä 26 kappaletta. Yleisöäänestys järjestettiin Kymen Sanomien ja Kouvolan Sanomien sivuilla sekä lehdissä ja urheilun arvostuksesta ja kiinnostavuudesta kertoo annetut lähes 1000 ääntä.

 

Palkituista on lista erillisenä liitteenä nimineen sekä perusteluineen sivun alareunassa.

Palkittavista päätökset oli tehnyt Kymenlaakson Liikunta ry. Urheilijoiden valinnoissa tehtiin yhteistyötä Kymenlaakson urheilutoimittajienyhdistyksen kanssa. Vammaisurheilija esityksen teki Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry. Maakunnan liikuntateon päätöksen oli tehnyt Kymenlaakson Liitto. Kuntien liikuttajia palkittaessa jokaisesta kunnasta tuli päätösehdotus palkintoraadille. Tänä vuonna oli käytössä toista kertaa ns. Suuri raati. Siihen oli kutsuttu 15 maakunnan vaikuttajaa kuntapolitiikasta, yrityksistä sekä urheiluseuroista. Heille tehdyistä ehdokkaista he valitsivat elämänura palkittavan.

Maakunnan seuroilta ja yksityisiltä henkilöiltä tuli palkintoraadille eri palkintoluokkiin n. 60 ehdotusta.

Maakunnallisessa urheilugaalassa halutaan edistää maakuntahenkeä. Juhlassa nostetaan esiin sitä osaamista, mitä kymenlaaksolainen liikunta- ja urheilukulttuuri pitää sisällään. ”Liikunta- ja urheiluseuroissa tekee tuhansia ihmisiä päivittäin vapaaehtoistyötä, jota ei koskaan tarpeeksi muisteta.” Toteaa Kymenlaakson Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen ja jatkaa ”Gaalassa voidaan muistaa vain pientä osaa erilaisia taustatyöntekijöitä sekä myös idoleita ja esimerkkejä eli huippu-urheilijoita. Toivoisimme kiittämisen kulttuurin leviävän vielä vahvemmin.”

 

Palkitsemisien lisäksi juhlassa oli mukana esiintyviä taiteilijoita. Lavalla nähtiin paikallinen nuori taikuri – jonglööri Matias Husgafvel sekä Kouvolan Teatterin improryhmä Nina Petelius-Lehto, Emma-Sofia Hautala sekä Petteri Hautala kapellimestarinaan Ilkka Kahri. Musiikista vastasivat Inka ja Julius Lohman.

 

Kymenlaakson Liikunta haluaa onnitella kaikkia palkittuja upeasta työstänne. ”Tehään yhes” jatkossakin hyvinvoivaa ja menestyvää Kymenlaaksoa!

Pääyhteistyökumppaneiden lisäksi palkintojen luovuttajina palkintojuhlaa tukemassa olleet myös:

Rinnekeskus MIelakka, Kymen Seudun Osuuskauppa, KSS Energia Oy , Kymenlaakson Osuuspankki, Mehiläinen Oy, Nordea, Kaupunkilehti Ankkuri, Kaupunkilehti Pohjois-Kymenlaakso, Palkinto Pajarinen Oy sekä Tulosmarkat Oy

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille!

Ensi vuonna nähdään taas samoissa merkeissä!