Jäsenseuroille|Työhuone

KYMIJOKIVIESTI – Juosten halki kymenlaakson 9.6.2018

8.6.2018

Seitsemäs Kymijokiviesti juostaan tänä vuonna huomenna lauantaina 9.6.2018. Tule kannustamaan reitin varrelle tai seuraa gps seurantaa

Viesti kulkee tutusti pitkin Kymijoen vartta lähtien Kouvolasta Korian sillalta ja päätyen maaliin Kotkaan Merikeskus Vellamolle.

Kahdeksan henkilön muodostamia joukkueita on tänä vuonna mukaan ilmoittautunut yhteensä 29 kappaletta, eli upeasti jälleen yli 200 juoksijaa. Joukkueista 24 on avoimessa sarjassa, joissa joukkue voi koostua vapaasti miehistä ja naisista. Viisi joukkueista on mukana naisten sarjassa, eli koostuu vain naisista.

Mukana tapahtumassa on tänäkin vuonna niin kaveri- ja työporukoita sekä tietenkin muutamia kovia kilpatason porukoita. Kymijokiviesti sopii hyvin erittäin hyvin kaikille, vaikka kokonaismatka 68 km saattaakin kuulostaa ensi istumalta kovalta, koostuu viestin osuuksista, joista lyhimmät ovat 6 km pitkiä. Myös naisten viesti on mukana toista kertaa, ja tuntuu, että sille puolelle tulee jatkossakin lisää uutta.

Soolosarjaan on ilmoittautunut ainoastaan Jussi Soini Kouvolasta ja onkin mielenkiintoista seurata, miten mies sijoittuu joukkueita vastaan. Soini on osallistunut kerran aiemminkin Kymijokiviestin soolosarjaan.

Kymenlaakson Liikunnan toteuttama viesti vakiinnuttanut paikkansa alkukesän juoksukalenterissa. Tuttuja kasvoja nähdään reitillä vuodesta toiseen, mutta pikkuhiljaa joukkueita tulee myös kauempaa, kuten tänä vuonna myös Mikkelin suunnalta. On hieno nähdä, että tapahtuma kiinnostaa ja innostaa aina uusia juoksijoita mukaan. Paikallisesti viesti tiedetään ja tunnetaan, mutta on tosiaan hienoa, että joukkueita saadaan mukaan myös maakuntamme ulkopuolelta.

Viime vuoden tapaan 100-vuotista taivalta juhlistetaan tänäkin vuonna, kun tällä kertaa Puolustusvoimat juhlistaa 100-vuotista taivaltaan esittelemällä toimintaansa Merikeskus Vellamolla klo 13 - 17 Reserviupseerikoulun toimesta.

Kymijokiviestiä pääsee yleisö seuraamaan reitin varrella mukavasti läpi koko viestin. Korian sillalla lähtölaukaus pamahtaa klo 10:00. Voittajajoukkue on maalissa Kotkassa hieman ennen klo 14:sta ja viimeinen joukkue arviolta noin klo 16:30. Reitti kulkee läpi Kouvolan ja Kotkan seuraavasti: Koria – Mäkikylä – Rantatie – Myllykoski – Keltakangas – Inkeroinen – Anjala – Huruksela – Kultaa – Laajakoski – Korkeakoski – Langinkoski – Merikeskus Vellamo.

Mikäli joku ei pääse tänä vuonna reitin varrelle seuraamaan tapahtumaa, voi sen tehdä myös omalta tietokoneen ja älypuhelimen näytöltä, kun toista kertaa viestiä voi seurata gps-seurannalla, eli jokainen joukkue kantaa mukanaan gps-laitetta, joita voi sitten seurata karttapohjalla etenemässä.

Seuranta osoitteessa http://www.tulospalvelu.fi/gps/2018kymijokiviesti/