Jäsenseuroille|Työhuone

Loppuunmyyty Kymenlaakson urheilugaala kiitti ja palkitsi

25.1.2018

Vuoden terveysliikuttaja, Kotkan Naisvoimistelijat ry:n kilta
Vuoden liikuntateko, Puusuksi Team
Elämänurapalkinto, Ari Väänänen
Vuoden urheilijaksi valitun Tapio Pulkkasen valmentaja Tommi Nousiainen, joka valittiin samalla vuoden valmentajaksi
Vuoden junioriurheiluseura VeVe
Gaalayleisöä

Kymenlaakson Liikunta järjesti yhteistyössä Kymenlaakson liiton ja Veikkaus Oy:n kanssa järjestyksessään 13.kerran maakunnallisen liikunnan ja urheilun palkitsemisjuhlan perjantaina 26.1.2018 Kotkassa Players Sport Barissa.

 

 

Gaala on osa Suomen Urheilugaala perhettä. Maakunnallinen gaala toimii valtakunnallisen Urheilugaalan rinnalla vahvistamassa suomalaisen urheilun palkitsemista ja arvostamisen osoitusta. Kymenlaakson gaalassa paikalla oli 200 henkilöä ja se oli loppuunmyyty. Mukana oli laajalti liikunta- ja urheiluseurojen edustajia, liikemaailman edustajia sekä kuntapäättäjiä.

 

Gaalassa palkittiin huippu- ja kilpaurheilussa ansioituneita, seuratoiminnan aktiiveja, kuntoliikkujia sekä liikuttaja aktiiveja. Jokaisesta maakunnan kunnasta tuli palkituksi vähintään yksi liikunnan- ja urheilun aktiivinen liikuttaja. Palkintoja jaettiin 20 kategoriassa yhteensä 26 kappaletta. Yleisöäänestys järjestettiin Kymen Sanomien ja Kouvolan Sanomien sivuilla sekä lehdissä ja urheilun arvostuksesta ja kiinnostavuudesta kertoo annetut lähes 2000 ääntä.

 

Palkituista on lista erillisenä liitteenä nimineen sekä perusteluineen liitteenä sivun alareunassa.

Onnea kaikille palkituille!

Palkittavista päätökset oli tehnyt Kymenlaakson Liikunta ry. Urheilijoiden valinnoissa tehtiin yhteistyötä Kymenlaakson urheilutoimittajienyhdistyksen kanssa. Vammaisurheilija esityksen teki Suomen Vammaisurheilu ja –liikunta VAU ry. Maakunnan liikunta- ja urheiluteon päätöksen oli tehnyt Kymenlaakson Liitto. Kuntien liikuttajia palkittaessa jokaisesta kunnasta tuli päätösehdotus palkintoraadille. Tänä vuonna oli käytössä ensimmäistä kertaa ns. Suuri raati. Siihen oli kutsuttu 15 maakunnan vaikuttajaa kuntapolitiikasta, yrityksistä sekä urheiluseuroista. Heille tehdyistä ehdokkaista he valitsivat elämänura palkittavan.

Maakunnan seuroilta ja yksityisiltä henkilöiltä tuli palkintoraadille eri palkintoluokkiin n. 70 ehdotusta.

Maakunnallisessa urheilugaalassa halutaan edistää maakuntahenkeä. Juhlassa nostetaan esiin sitä osaamista, mitä kymenlaaksolainen liikunta- ja urheilukulttuuri pitää sisällään. ”Liikunta- ja urheiluseuroissa tekee tuhansia ihmisiä päivittäin vapaaehtoistyötä, jota ei koskaan tarpeeksi muisteta.” Toteaa Kymenlaakson Liikunta ry:n toiminnanjohtaja Tommi Lehtinen ja jatkaa ”Gaalassa voidaan muistaa vain pientä osaa erilaisia taustatyöntekijöitä sekä myös idoleita ja esimerkkejä eli huippu-urheilijoita. Toivoisimme kiittämisen kulttuurin leviävän vielä vahvemmin.”

 

Palkitsemisien lisäksi juhlassa oli mukana esiintyviä taiteilijoita liikunnan ja musiikin saralta. Esityksistä vastasivat jalkapallovirtuoosi Jimi Kyytsönen sekä Kotkan Hyrrien kilpatanssijat Jaakko Kemppainen ja Silja Jernvall sekä rock’n’swing-tanssiryhmä Swingin’ Spins. (Ari Halinen, Outi Karppanen, Marjaana Muuri, Krista Piippo ja Tiina Päivärinta). Musiikista vastasivat Ella Tepponen ja Teemu Seppälä.

 

Lisäämme kuvia gaalasta myöhemmin.

 

Illan videokoosteeseen pääset TÄSTÄ