Jäsenseuroille|Työhuone

Urheiluseuroihin kohdistuvia huijausyrityksiä liikkeellä!

16.11.2017

TPS Juniorijääkiekon organisaatioon on kohdistunut laaja huijausyritysten sarja. Tästä on uutisoitu eri tiedotusvälineissä. Myös Kouvolalainen PokLi ry on joutunut täysin vastaavan tapauksen kohteeksi.

Poklissa luistelujaoston puheenjohtajan nimissä on laitettu rahastonhoitajalle tekaistu tilisiirtopyyntö Italialaiselle pankkitilille. Viestin lähettäjän sähköpostiosoitteet yms. ovat aidot, joten huijauksen voi todentaa vain saajan tilinumeron ja osoitteen perusteella sekä päätellä siitä, että summat ovat poikkeuksellisen suuria. Myös heidän tapauksessamme esiin tullut huijausyritys tyrehtyi kyseisten henkilöiden tarkkaavaisuuteen.

Ko. tapauksesta on tehty rikosilmoitus ja poliisi tutkii asiaa.

Kehotamme kaikkia seuroja tarvittavaan varovaisuuteen ja tarkkaavaisuuteen nyt etenkin kaiken rahaliikenteen suhteen. Jakakaa tieto tarvittaville tahoille seuran sisällä.

 

TPS Tiedote:

Huomio Suomen jääkiekkoväki!

Olemme viime aikoina joutuneet useiden huijausyritysten kohteeksi. Olemme ryhtyneet tarvittaviin toimenpiteisiin viranomaisten kanssa, sekä myös organisaatiomme sisällä. 
Haluamme kuitenkin tällä julkaisulla varoittaa myös muita seuroja asiasta.

Kyseessä on pitkälle viety urheiluseuroihin kohdistuva huijaus, jossa on tunkeuduttu melko syvälle organisaatioon. Joukkueidemme talousvastaavat ovat saaneet sähköposteja maksutietoineen, ohjeistuksella siirtää suuriakin summia eri tileille esim. ulkomaan pelireissun kustannuksiin vedoten. Allekirjoituksena viesteissä on aina kyseisen joukkueen joukkueenjohtaja, tai muu päättävä taho. Nopeasti vilkaistuna kaikki siis näyttää normaalilta, mutta kyseiset ihmiset eivät ole näitä sähköposteja lähettäneet ja maksun suorittaminen siirtää rahat vääriin osoitteisiin.

Kehotamme siis seuroja olemaan erityisen tarkkoina rahaliikenteen ja tämänkaltaisten huijausyritysten kanssa, sekä tarkistamaan aina tilinumerot.

Suuri kiitos toimihenkilöille seuramme sisällä, jotka ripeällä puuttumisellaan ovat saaneet huijaukset paljastettua.